Megint vegzálják az Energiaklubot a hatóságok

Bejelentés nélküli házkutatást folytatott csütörtökön a civilszervezetnél az adóhatóság. Elvitték az egyik nemzetközi támogatású projekt iratait, szerződéseit és más, a programmal kapcsolatos iratokat arra hivatkozva, de azt nem közölték, hogy az eljárás tárgya és célja számunkra micsoda.
Napi.hu, 2016. október 14. péntek, 08:24
Fotó: Napi.hu

A mai napon, 2016. október 13-án újabb "kényszerintézkedést" szenvedtünk el: reggel váratlanul és előzetes bejelentés nélkül házkutatást tartott az Energiaklub irodájában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága. Az eljárás tárgya és célja számunkra nem ismert - egyelőre annyit tudunk, hogy a vizsgálat ismeretlen tettes ellen zajlik, és a vizsgálatot megindító határozat szerint "az eljárás eredményessége és a tényállás tisztázása érdekében szükséges" az Energiaklub "Klímaválasz - Kapacitásfejlesztés a helyi klímaadaptációért" elnevezésű projektjének átvizsgálása is - idézi a hvg.hu a z Energaiklub közleményét .

A norvégiai, izlandi és lichtensteini támogatásból megvalósult projektet 2016 áprilisában sikeresen lezártuk. A projektről 4 havonta beszámoltunk a támogatást kezelő szervezetnek: a nemzetközi, de szentendrei székhelyű Regional Environmental Center-nek, amely az összes beszámolónkat rendben lévőnek találta. 2016 szeptemberében egy nemzetközi auditor részletekbe menő vizsgálatot hajtott végre a projektben részt vevő szervezeteknél, melynek során információnk szerint mindent rendben találtak.

Az Energiaklub az egyik motorja  a Paks 2 körül folyó társadalmi vitának.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ablakzsiraf, 2016.10.14 10:45

Az Energiaklub is állandóan vegzálja az energetikát...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Dakota Summer, 2016.10.14 10:26

Júúúj, odamnentek BEJELENTÉS nélük, tetzsik értnei, hogy ez milyen gáz! Nem volt kitakarítva még. :P
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html