Mégis elbúcsúznánk a forinttól

Magyarország jól felfogott érdeke az euróbevezetéshez szükséges előfeltételek teljesítése - mondta az NGM helyettes államtitkára. A miniszterelnök korábbi nyilatkozatai arra utalnak, hogy a forint leváltására közel egy évtizedet kell várnunk.
MTI-Eco, 2011. május 4. szerda, 15:46
Fotó: Napi.hu

Ahhoz, hogy sikeresen szembe tudjunk nézni a XXI. század kihívásaival, hogy megteremtsük az euró bevezetésének feltételeit, komoly strukturális reformokat kell végrehajtani Magyarországon - mondta Nátrán Roland, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten, az "Utazó euró" című kiállítás ünnepélyes megnyitóján.

Nátrán Roland hangsúlyozta: ezek a reformok alapját képezik annak, hogy Magyarországon egy növekvő jólétet megalapozó, biztosító gazdasági növekedés bontakozzon ki, amely magával hozza azoknak a kritériumoknak a teljesítését, amelyek egyben feltételei az euró bevezetésének.

Kiemelte: jelenleg a kormány nem jelölt ki konkrét céldátumot az európai közös pénz bevezetésére, az eurózónához való csatlakozásra, de Magyarország jól felfogott érdeke a bevezetéshez szükséges előfeltételek teljesítése.

Emlékezetes, hogy Orbán Viktor miniszterelnök korábban arról beszélt: elképzelhetetlen, hogy Magyarország 2020 előtt bevezesse az eurót.

HOZZÁSZÓLÁSOK