Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Augusztus elején ígéret született, amely szerint az önkormányzat megoldást talál arra, hogy szeptember 1-jével a rendeletet ne kelljen alkalmazni - mondta Koltay András, hozzátéve: ennek egyetlen módja az lett volna, hogy a "csendrendeletet" a képviselő-testület felfüggeszti vagy visszavonja.

Koltay András szólt arról is: a rendelet bevezetésének "mellékes hatása", hogy rengeteg visszaélésre ad lehetőséget, egyes lakók például "pénzért árulják az aláírásukat".

A Liszt Ferenc téri, az Andrássy úti, a Hajós utcai és a Nagymező utcai vendéglátósokat tömörítő egyesület elnöke, Városi Péter reményét fejezte ki, hogy a rendeletet a szeptember 10-i képviselő-testületi ülésen felfüggesztik vagy visszavonják. Mint mondta, a rendelet ellehetetlenítené a vendéglátóhelyeket, tönkretenné "a pesti Broadway működését" és nagyfokú munkanélküliséget okozna a környéken.

Az egyesület szeptember 1-jére figyelemfelhívó akciót szervez, amellyel azt szeretnék bemutatni, milyen hatása lenne a rendelet életbe lépésének.

A rendelet értelmében este 10 és reggel 6 óra között nem tarthatnak nyitva a kerületi szórakozóhelyek. A szabályozás a szállodákra és benzinkutakra nem érvényes, minden más üzlet, vendéglátóegység és szórakozóhely csak este 10 óráig tarthat nyitva, illetve a megfelelő engedélyek beszerzése után a nyitvatartási idő bizonyos mértékig meghosszabbítható.

Az üzletek a lakók legalább kétharmadának hozzájárulásával akár reggel 6 óráig is nyitva tarthatnak, de szeszes italt - az előzőleg megalkotott szeszrendelet értelmében - nem forgalmazhatnak ez idő alatt. A vendéglők és a szórakozóhelyek pedig - a hozzájárulás megszerzése után - legfeljebb éjjel 1 óráig lehetnek nyitva.