Magyarországon a júniusi külkereskedelmi mérleg végleges egyenlegét közlik,  az előzetes adatok szerint a hazai kivitel értékében 549 millió euróval haladta meg a behozatalt az első nyári hónapban.

Délelőtt 11-kor a második negyedéves, szezonálisan kiigazított GDP adatot teszik közzé az eurózónára vonatkozóan. Ez a Bloomberg által megkérdezett elemzők várakozása szerint az előző negyedévhez képest 0,1 százalékos visszaesést mutat majd, éves szinten 4,7 százalékos lehetett a zuhanás. Szintén az eurózóna ipari termelői árindexéről is érkezik adat, júliusban ez éves szinten 8,4 százalékos csökkenést mutathatott a júniusi 6 százalék feletti érték után.

Délután negyed háromkor, az amerikai piacok nyitása előtt több mint egy órával közlik az ADP felmérését az alkalmazásban lévők számának augusztusi változásáról az Egyesült Államokban, az előző havi 371 ezer fő után - hála a szezonális hatásoknak - a csökkenés mértéke 250 ezer főre zsugorodhatott. Munkaerő piaci termelékenységi adatok is lesznek az Egyesült Államokból, a második negyedéves érték a várakozások szerint 6,4 százalékos lehet a nem a mezőgazdaságban foglalkoztatottaknál, a munkerő egységköltség pedig 5,8 százalékkal csökkenhetett.