Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Index már korábban is beszámolt arról, hogy nem stimmelnek a PADA közérdekű adatként kiadott kuratóriumi jegyzőkönyvei, a szocialisták adatigénylésére kiadott dokumentumok ugyanis több ponton is eltérnek azoktól a jegyzőkönyvektől, amelyeket az alapítvány korábban a honlapján hivatalos anyagként közzétett a honlapján.

De van más furcsaság is: egy 2014 május 13-án keltezett döntés például egy június 13-án és egy május 30-án elfogadott határozatra hivatkozik.

Korábban egyébként a szocialista Tóth Bertalan is feljelentést tett az ügyészségen ő azonban nem okirat-hamisítás, hanem sikkasztás, hűtlen kezelés és közérdekű adattal való visszaélés miatt. A vádakra akkor az MNB alapítványa úgy reagált, csak egy "teljességgel alaptalan, rosszindulatú politikai hatáskeltésről" van szó.

Az ügyészség viszont úgy tűnik nem teljesen osztja a PADA véleményét, Tóth Bertalanék ügyében nemrég feljelentés-kiegészítést rendelt el, míg Tényi István mostani, okirat-hamisításról szóló feljelentése után pedig máris megkezdődött a nyomozás.