Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Inkább tekinthetők Oroszország melletti hűségnyilatkozatoknak, mint valós lehetőségeknek a magyar kormány nemzetközi gázvezeték-építési tervei - idézte a Magyar Nemzet Holoda Attilát, a második Orbán-kormány volt államtitkárát

Az energiaipari szakértő azzal kapcsolatban szólalt meg, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter hétfőn azeri kollégájával, Elmar Mammadyarovval folytatott megbeszélése után az azeri gáz magyarországi importjának lehetőségéről nyilatkozott.

A magyar tárcavezető azt is megpendítette, hogy a Gazprommal néhány hete aláírt magyar-bolgár-szerb gázvezeték-modernizálási megállapodás utat nyit az előtt, hogy Magyarország hozzáférjen az azeri gázhoz. Holoda kizártnak tartja, hogy a Gazprom segítséget nyújtson az Azerbajdzsánban kitermelt gáz előtt, amely versenytársa az általa szállított orosz gáznak.

A szakértő arra is felhívja a figyelmet, hogy ha a magyar diplomácia vezetőjének minden bejelentése valóra vált volna, akkor legalább hat új nemzetközi gázvezeték futna keresztbe-kasul Magyarország földjén.