Ahogy arra számítani lehetett, kedden az ország magasabban fekvő vidékein több helyen leesett a hó.

Az Index összefoglalója szerint például a Kékestetőn és Bánkúton már lehet szánkózni. Havazik továbbá a Nagy-Hideg-Hegyen és Mátraszentistvánon is. Azt, hogy mi a helyzet a Kékesen az alábbi videóban nézheti meg.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szerint északon, északnyugaton havazás várható kedd estig, másutt eső, havas eső, havazás egyaránt előfordulhat.

Csapadék nem lesz, cserébe jön a hideg

Az OMSZ előrejelzése szerint a kelet felé távozó ciklon nyomában szárazabb és hidegebb levegő áramlik térségünk fölé. Szerdán már számottevő csapadék nem várható, és egyre többfelé kisüt a nap.

Az északkeleti, északi szél többfelé erős, a Nyugat-Dunántúlon, valamint a Zemplénben, a Nyírségben és a Hajdúságban időnként viharos lesz. Szerda délutántól mérséklődik fokozatosan a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között alakul, északon lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán -1 és +4 fok között valószínű.

Kemény fagyok jönnek

Csütörtökön délkelet felől érkezhetnek majd a felhők, de ezekből számottevő csapadék sehol sem várható, csupán helyenként szállingózhat időnként a hó. Tartósabban napos tájak az északkeleti határhoz közel, valamint nyugaton, délnyugaton lehetnek. Helyenként élénk lesz a keleties szél. Hajnalra a havas, derült tájakon -10 fok köré hűlhet a levegő, de máshol is fagypont alatti minimumokra számíthatunk 0 és -6 fok közötti értékekkel. Napközben -3 és +3 fok között alakul a csúcshőmérséklet, fagypont alatti értékeket elsősorban a havas tájakon mérhetünk - írja az Időkép.

Pénteken az ország keleti felén naposabb, nyugaton felhősebb idő valószínű, csapadék nem várható. A Dunántúlon megélénkül a délkeleti szél, északnyugaton erős lökések is előfordulhatnak. Hajnalban országszerte fagyni fog, sokfelé -5 fok körüli, a derültebb, havas tájakon ismét -10 fok körüli minimumok lehetnek. Az Időkép előrejelzése szerint napközben -3 és +2 fok közötti maximumokra van kilátás.