BUX
38240

Meglepetés! A Fidesz milliárdos ellenzéki javaslatokat szavazott meg

A parlament ma délelőtt leszavazta a jövő évi költségvetéshez benyújtott módosító javaslatokat: a Fidesz támogatott 25 LMP-s és jobbikos javaslatot, amelyek 2,5 milliárd forinttal növelik a kiadásokat.

Papp Zsolt, 2010. december 7. kedd, 11:11

Másfél óra alatt lezavarta a parlament a 2011-es költségvetéshez benyújtott módosító javaslatok szavazását, amelynek során nem várt meglepetés született. Ugyanis többség jóváhagyását nem csupán a kormány által támogatott sor kapta meg, hanem a Fidesz megszavazott 25 LMP-s és jobbikos javaslat is, amelyek összesen 2,5 milliárd forinttal növelik a kiadásokat és a hiányt.

A legnagyobb tétel ebből a LMP-sek azon javaslata, amely 521 millió forinttal megemelte a Nemzeti Parkok beruházási kertét. Hasonló mértékben, 500 millió forinttal nőhet határon túli magyarok oktatási programja - ezt a Jobbik javaslatára szavazta be a Fidesz. Szintén a Jobbik javaslatára 50 millió forintot kap a Várpalotai Trianon Múzeum, illetve a száz millió forintot a szentgothárdi, 40 millió forintot pedig a ceglédi református templom felújításra.Ahogy az várható volt a parlament megszavazta a kormány által támogatott sort is, amely összesen 83 milliárd forinttal növeli a kormány által beterjesztett javaslathoz képest a kiadásokat. A kormány által támogatott sor elvileg nem növeli a hiányt - ugyanis minden kiadásnövelő intézkedés mellé került egy javaslat, amely ugyanannyival megemelte a bevételeket.