Meglepetést hoz kedden a forintesés?

Szünetet tarthat a monetáris enyhítési ciklusban a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa a forint jelenlegi gyengülése miatt - vélik a Morgan Stanley elemzői.
MTI-Eco, 2013. január 25. péntek, 16:50
Fotó: Napi.hu

A Morgan Stanley elemzőinek alapelőrejelzése továbbra az, hogy a monetáris tanács újabb 0,25 százalékponttal 5,50 százalékra csökkenti az alapkamatot. Úgy vélik, a testület várhatóan abból a megfontolásból fog kiindulni, hogy a piacok már beárazták ezt a csökkentést, így az újabb enyhítésnek nem lenne nagyobb piaci hatása.

Az elemzők megítélése szerint azonban a jelenlegi forintgyengülési folyamat egyértelműen nem összeegyeztethető egy újabb kamatcsökkentéssel, így a cég most 35-40 százalékos esélyt lát arra, hogy mégsem módosul az alapkamat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

bogyu, 2013.01.25 22:49

@Bhole: Ezzel a devizahiteleseket vigasztalja!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bhole, 2013.01.25 18:35

Berakom ide is:
http://www.oanda.com/currency/historical-rates/
Válasszd ki az ötéves idősávot, és hasonlítsd össze a dollár, font, yen, forint ingadozását az euróhoz képest! A legalacsonyabb értéket oszdd el a legmagasabbal. A forintra 0,79 jön ki, a dollárra 0,77, a fontra 0,75, a yenre 0,6. Ezek a nagy valuták többet ficánkoltak fel-le az euróhoz képest, mint a forint. A frank 0,65, pedig ott még interveniált is a ottani egyáltalán-nem-független jegybank.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html