Meglepő döntéssel indul a negyedik Orbán-kormány első napja

Nem csak május 8-án, az Országgyűlés alakuló ülésének napján zárják le a Kossuth teret, hanem már az azt megelőző nap reggelétől - tudta meg a 444.hu. Ráadásul sokkal nagyobb területet zárnak körbe.
Szabó Zsuzsanna, 2018. május 3. csütörtök, 10:28
Fotó: Napi.hu / Szabó Zsuzsanna

A 444 birtokába jutott az Országgyűlési Parancsokság határozata, amelyből az derül ki, hogy a hivatalos közléssel szemben nemcsak május 8-án reggeltől délelőttig részlegesen, hanem már hétfő estétől lezárják a Kossuth teret teljesen.

Április 25-én az Index írt arról, hogy az új Országgyűlés alakulóülésének napján reggel 8-tól délután 17 óráig lezárják a Kossuth teret. A 444 ugyanakkor megszerzett egy három nappal később született határozatot, amely mind időben, mint térben kiterjeszti a kordonozást, már előző nap este 18 órától lezárják a teret teljesen - tehát a József Attila-szobornál és a Balassi utca felé is:

A kép forrása: 444.hu/OGY-Őrség

Közben a Jobbik-frakció már bejelentette: lebontják a kordont, ahogy 2007-ben a Fidesz-frakció is tette. A Mi vagyunk a többség tüntetés szervezői pedig előbbre hozták délután 17 órára tervezet tüntetést.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matyi2010, 2018.05.03 18:57

Borisz1106, 2018.05.03 16:27

Meg persze a többség számára elfogadható, a fideszétől jobb program kellene.
Egyenlőre úgy látom, a fidesz intézkedéseinek beteges tagadásán kívül értelmes ötlete talán egy sincs az ellenzéknek.
Az ostoba frázisok puffogtatásától sokkal több kell!
Ha csak kétharmad részben teljesül a 4. Orbán kormány terve 2022-ig akkor különösen....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

terabit, 2018.05.03 17:34

@atombandi: a fidesz támogatók eszéről tett kijelentésed erősen a Dunning-Kruger hatás irányába mutat... A ballibsik többsége erősen érintett ebben.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Borisz1106, 2018.05.03 16:27

@atombandi: "a szervezok helyeben en inakbb azt hangsulyoznam ki, hogy a nagyvarosok nelkul nincs videk. az orszag dpj-et a varosokban termelik meg, nem pedig a 5.000 fo alatti falvakban. "

Rosszul fogalmazol! A fejlett ipari vidéki városokban is tarolt a Fidesz (jó a Jobbik is jól szerepelt ugyanitt). Elég ha megnézed Győrt vagy Kecskemétet. Nem azt kellene hangsúlyozni amit írsz, hanem azt, hogy CSAK Budapesttel nem lehet választást nyerni! Nagyon gyorsan el kell kezdeni kivonulni vidékre, először a nagyvárosokba, aztán a kisebb településekre is. És akkor talán 2026-ra sikerül valamit elérni. 2022-ig kevés már az idő. Nem lehet ennyi idő alatt a polgári körökhöz hasonló alap-szervezeteket országosan felépíteni.
Persze erre csak 1 párt (párt-szövetség) esetén van reális esély. Az pedig az elmúlt 3 választást megnézve jól látható, hogy ez nem a jelenleg "rothadó" magyar baloldali/liberális pártok vezetésével fog megszületni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

atombandi, 2018.05.03 15:08

hehe kordonbontas, a fagyi visszanyal. akkor is pont ezt mondtam, hogyha a gatlastalansag precedenst teremt, akkor az onnantol hivatkozi alap es elfogadott tevekenyseg lesz. pont ez fog megtortenni. en egyebkent nem tamogatom az ilyen performanszt.

a szervezok helyeben en inakbb azt hangsulyoznam ki, hogy a nagyvarosok nelkul nincs videk. az orszag dpj-et a varosokban termelik meg, nem pedig a 5.000 fo alatti falvakban.

kordonbontas helyett inkabb egy bojkottszeru felhivast tennek kozze. azok, akik az allamigazgatasban dolgoznak es nem szeretnek a fideszt a hatalomban tartani es meg a lehetoseguk is megvan, hogy a versenyszektorba valtsanak, azok hagyjak ott a jelenlegi munkajukat. az allamigazgatas igy is "verzik" a sok nimandtol, minden egyes szakember, aki tavozik onnan csak ront a helyzeten. marpedig a fideszt tamogatok nem eppen az eszukrol hiresek. itt jonne vissza, hogy a fidesz varosellenes politikaja hova vezet. a falvakban lehetnek nagy kiralyok a viganybandak es a nyuggerszovetkezetek kozott, a varosokban marginalizalodnak. a modern kommunizmust is azok tartjak fenn, akik az allamnak dolgoznak. az is csak akkor dolt ossze, amikor mar nem tudtak a buktat tovabb finanszirozni...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html