Még a múlt héten vette át parlamenti képviselői mandátumát Lázár János, a leköszönő Orbán-kormány minisztere. Az ebből az alkalomból mondott makói beszédéből idézett meglepő részleteket a portál.

A fideszes politikus például kimondta, hogy a sajátjai között is volt olyan, aki annak drukkolt, hogy elbukjon az áprilisi parlamenti választáson.

"Két ciklusnyi kormányzati munka után az embernek nem csak drukkerei, hanem ellendrukkerei is vannak, házon belül és házon kívül. Főleg, ha olyan kormányinfós stílusa van az embernek, mint nekem. Sokan szorítottak tehát azért - különösen február 25-e után - hogy a választásokon megbukjak és a 2018 és 2022 közötti politikából eltűnjek. A választóknak hála, ez nem így történt. Visszatértem, maradok és küzdök tovább" - mondta Lázár.

Egy másik, a következő kormányzás irányát előre vetítő közlése szerint az előttünk álló négy évben a vidék megerősítése lesz a kormány feladata. "Sokkal több figyelmet kell szentelni a vidék Magyarországának, többet kell adni a vidéki embereknek" - fogalmazott a volt miniszter.

A munkához pedig friss erőre, a fiatalok bevonására van szükség. A nagy feladatokhoz, a polgári Magyarország megteremtéséhez ők is kellenek, ezért Lázár szövetséget ajánlott a dél-alföldi térség fiataljainak, azoknak, "akik tenni akarnak a helyi közösségért, a hazáért". Ennek formai keretét is kijelölte: helyi fiatal vállalkozók klubja, helyi fiatalok polgári körei lehetnek azok a fórumok, ahol ez a munka folyhat. Én jelen leszek, aktív leszek - mondta Lázár.