Lecsapott a NAV, meglepőt lépett a cég

Költségvetési csalás és pénzmosás miatt nyomoz a NAV, aminek hatására a gyanús cég egy év alatt csaknem kilencszer annyi adót fizetett be, mint az elmúlt öt évben összesen.
Szepesi Anita, 2018. november 15. csütörtök, 08:55
Fotó: Pixabay

Egy fesztiválszervező csoport a jegyértékesítéshez ciprusi cégeket használt, és a bevétel egy részét egy szlovák társasághoz utalta. Onnan a pénzt felvették, illetve továbbutalták más szlovák bankszámlára. A költségvetésnek okozott kár több mint 360 millió forint. Ennek többszöröse, mintegy 2,7 milliárd forint a pénzmosással érintett összeg.

A NAV közép-dunántúli nyomozói korábban már lefoglaltak, illetve zároltak magyar és külföldi bankszámlákat, 60 millió forint készpénzt és egy nagy értékű BMW-t. A nyomozás további szakaszában, nemzetközi segítséggel, sikerült egy 420 millió forintot érő szlovák szállodát is zár alá venni. Ugyancsak zár alá került egy magyarországi ingatlan, ami 210 millió forintot ér. Ezzel összesen 1 milliárd 188 millió forint vagyon biztosítja a kár megtérülését.

A fesztiválszervező cég korábbi bevételeinek jelentős részét eltitkolta, 5 év alatt csupán 13 millió forintot fizetett be a költségvetésbe. A nyomozás hatására viszont csak idén elérte a 90 millió forint az általa megfizetett adó mennyiségét.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tlg01, 2018.11.15 10:11

éljen a magyar innováció - hurrá
el tudom képzelni hogy utálnak minket Szlovákiában
pont ezek miatt a tetves "vállalkozók" miatt
Szlovákia tele van magyar bűnözőkkel
szerencsére bűnözővédő jogállamban élünk:
- itt minden bűnöző feje le van takarva, a rend-
számok - minden (jó hely ez)
- CNN-n rögtön bemutatják ezt a sok mocskot
fotóval névvel
vajon miért?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html