Megmozdult Simicska hagyatéka - kitalálja, kinek az ölébe hullik?

Megkezdődött Simicska Lajos egykori cégeinek átvándorlása Mészáros Lőrinc környezetéhez. Egy valami nem változik: a miniszterelnök baráti környezetében maradnak a vállalatok.
Komócsin Sándor, 2018. november 8. csütörtök, 09:06
Fotó: Pixabay

A cégbíróságon fellelhető iratok szerint a Mezort Zrt. nevű agrárcég október 25-én Vörös József ügyvéd tulajdonába került, aki több szálon is kötődik az Orbán Viktor miniszterelnökkel szoros viszonyban álló Mészáros Lőrinc nagyvállalkozóhoz, valamint Orbán Viktorhoz - írja a Direkt36 alapján a 444.hu.

Vörös korábban maga ismerte el, hogy Mészáros Lőrincet képviselte egy földvásárlási árverésen, és ő a jogi képviselője annak az Orbán Viktor által alapított és Mészáros Lőrinc által vezetett alapítványnak, amely a felcsúti Puskás Akadémiát működteti. Vörös tavaly márciusban tagja lett a Felcsút Sportegyesület elnökségének is, amelynek elnöke Orbán, ügyvezető alelnöke pedig Mészáros.

Simicska júliusban adta el érdekeltségeit egykori üzlettársának, Nyerges Zsoltnak, de már akkoriban megjelentek olyan hírek, hogy ő csak közvetítő szerepet tölt be, és a cégek idővel Mészáros környezetéhez kerülnek majd. Ennek első lépése most a Mezort tulajdonosváltása, de több, a cégbirodalom ügyeit ismerő forrás szerint hamarosan sorra kerül majd a többi érdekeltség - köztük a sokáig zászlóshajónak számító Közgép is.

A Mezort Zrt. egy több cégből álló, az ország északnyugati részén működő mezőgazdasági vállalat, amely tavaly közel 2,5 milliárd forint bevételt termelt. A cégbírósági iratokból nem derül ki, hogy Vörös József pontosan mennyit fizetett a Mezortért, és az sem, hogy miből volt erre pénze.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kanri, 2018.11.08 13:27

@Darabont1453: golyót a fejébe az összes tetves fityeszes ner gyökérnek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Darabont1453, 2018.11.08 12:48

Gyarapszik a vajda magánvagyona szépen. A " plebejus miniszterelnök ".....szegény " Nemzeti " Lőrinc...eddig sem volt fingja se, hogy milyen papírokat ír alá és milyen cégek vannak a nevén, mint strómannak, de mehet jachtozni cserébe az Adriára. Ezt lassan már egy okos ember sem tudná követni, nemhogy egy ilyen faék egyszerűségű mint ő....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html