Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A határnyitást még szerdán jelentette be az MTI szerint Alexander Schallenberg külügyminiszter, miután Karoline Edtstadler Európa-ügyekért felelős miniszterrel, Karl Nehammer belügyminiszterrel, valamint Rudolf Anschober egészségügyi miniszterrel kerekasztal-beszélgetést tartott.

Ez azt jelenti, hogy a Németországgal, Liechtensteinnel, Svájccal, Szlovákiával, Szlovéniával, Csehországgal és Magyarországgal közös határszakaszokon megszűnik a karanténkötelezettség és nem végeznek koronavírus-tesztet. Schallenberg közölte: Olaszország esetében a járványhelyzet még nem teszi lehetővé ezeket a lépéseket, annak ellenére sem, hogy néhány régióban jelentősen javult a helyzet.
Az a cél, hogy amint lehetséges, az osztrák-olasz határon is bevezessék az enyhítéseket, ugyanakkor nem szeretnék kockára tenni az elért eredményeket - tette hozzá.

Rudolf Anschober egészségügyi miniszter elmondta hogy az elmúlt 24 órában 12 új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak, ami 0,2 százalékos növekedést jelent. Anschober azt mondta, hogy Ausztriában 16 682-en fertőződtek meg koronavírussal, közülük 15 672-en meggyógyultak. Jelenleg 429 aktív betegek tartanak nyilván.