Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A folyó fizetési mérleg és a tőkemérleg összevont egyenlegéből számolt, úgynevezett finanszírozási képesség a külfölddel szemben 1,261 milliárd euró volt januárban 513 millió euróval (68,7 százalékkal) több a tavaly decemberinél.

A növekmény döntő része a 690 millió euró uniós tőkeátutalásokból ered, amelyek 409 millió euróval meghaladták az előző havit. A folyó fizetési mérleg többlete 71 millió euróval 572 millió euróval emelkedett januárra a tavaly decemberihez hasonlítva - írta az MTI.

A fizetési mérlegben a külkereskedelmi áruforgalomhoz kapcsolódó pénzmozgások a decemberi minimális passzívummal szemben 224 millió euró többletet hoztak.

Az idegenforgalom 190 millió euró aktívuma 62 millió euróval kisebb volt a decemberinél, de a szolgáltatások kereskedelmi többlete ezzel együtt is 520 millió eurót tett ki, ami alig 8 millióval kisebb az előző havinál.

A befektetések után járó jövedelmekből a külföldi tulajdonosok a decemberinél 173 millió euróval kevesebbet, 622 millió eurót vontak ki, amiből a működőtőke befektetések után hazautalt jövedelmek 171 millióval kevesebbet, 527 millió euró tettek ki.

A kép forrása: Pixabay.