Megrázó beszédet tartott Orbán a parlamentben

Szembe kell fordulni a "Soros-tervvel", amely "bevándorlóországokká", kevert kultúrájú, népességű államokká alakítaná a közép-európai országokat - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) XI. országos kongresszusán, az Országházban.
K. Kiss Gergely, 2017. szeptember 16. szombat, 13:49
Fotó: Napi.hu

Míg a "bevándorlóországok" ideológiája a liberalizmus, addig a nem "bevándorlóországoké" a szuverenitás és a keresztény társadalmi tanítás - fejtette ki a kormányfő, az MTI beszámolója alapján. Szerinte a mai nyugat-európai liberalizmus átvétele a közép-európaiaknak "egész egyszerűen szellemi öngyilkosságot jelentene", és végül "mi is bevándorlóországgá válnánk (...), kevert kultúrájú ország lennénk belátható időn belül", itt is terrorizmus lenne, nem lenne határvédelem, családtámogatás helyett pedig "népességimport" ellensúlyozná a demográfiai hanyatlást.

"A bevándorlóországgá alakítás programját ma egy olyan terv jelenti, amelyet a köznyelv Soros-tervnek nevez, egy akcióterv, amely pontosan leírja, hogyan és miképpen kell az ellenszegülő, nem bevándorló közép-európai országokat bevándorlóországokká alakítani" - fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint azonban "nem szabad rést nyitni a pajzson", ki kell tartani a következő választásig, a kormány ugyanis készen áll a keresztény Magyarország jövőjének megvédésére. "Tudomásul kell venni mindenkinek Brüsszelben is: mi nem leszünk bevándorlóország" - nyomatékosította.

A miniszterelnök úgy értékelt, ma még tabu az európai politikában a bevándorló- és a nem bevándorlóországok közötti belső feszültség kimondása, és az európai vezetők történelmi kihívása, hogy e két különböző országcsoport együttélését kiépítsék. "Ha ez nem sikerül, akkor ez a feszültség a mainál is sokkal erősebb szakadást, akár végzetes szakadást is okozhat az európai kontinens politikai történetében" - hívta fel a figyelmet.

Magyarország álláspontja szerint - folytatta - a "bevándorlóországok" hibás külpolitikát folytatnak, elvesztették a határaik feletti ellenőrzést, és egy modernkori népvándorlásnak kiszolgáltatva magukat egy egészen új fejlődési irányt választottak. Megjegyezte azt is, hogy Nyugaton az illegális migránsok emberi jogai előnyt élveznek az európai polgárok akaratával szemben, akik nem akarják őket illegális bevándorlókként beengedni.

Egy valódi keresztény nem tűrheti a bevándorlást?

Szavai szerint a "bevándorlóországok" jelentik ma a legnagyobb veszélyt az európai értékekre, hiszen veszélybe kerül a vallásszabadság, a férfi és nő egyenjogúsága és az antiszemitizmus elleni küzdelem is, mivel a Nyugat-Európába beáramolókról annyi biztosan elmondható, hogy "semmiképpen nem tekintenek szövetségesként az Ótestamentum népére".

Mindezzel szemben "mi a régi törvényt követjük (...), amely úgy hangzik: az ország határ nélkül olyan, mint a tojás héj nélkül" - mondta, jelezve: Magyarország nem felejti el, hogy a kerítés építésekor a németek, az osztrákok és a nyugati média "pökhendi arroganciával (...) ítélkezett felettünk", világszerte rágalomhadjáratot indítottak, ami "egy központilag elrendelt, központilag vezényelt kampány volt" az ország ellen.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a kormány "magyar Magyarországot és európai Európát" akar, ami csak úgy lehetséges, ha "azt is vállaljuk, hogy mi keresztény Magyarországot akarunk egy keresztény Európában", mert csak ennek van jövője..."A kormány meggyőződése, hogy ami jó a magyar keresztényeknek, az jó Magyarországnak is" - jelentette ki.

Ismét kifejtette azt az álláspontját, amely szerint egy népvándorlás esetében a bajba jutott országokat ott kell megsegíteni, ahol a baj van, és nem áttelepíteni őket ide, mert "azzal a bajt vesszük a saját nyakunkba is". Hozzáfűzte, hogy egyébként éppen a nagy európai országok részvételével bombázták le például Líbiát - amely addig megfogta a népvándorlási hullámot -, és Szíriát is a nyugati beavatkozás tette tönkre.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gyurta, 2017.09.19 11:39

Orbán be van rezelve. a kapkodás látszik rajta, valahogy úgy ahogy az elvesztett választások 2. fordulója előtt. Zsákutcába lavírozta magát, ott tart,ha meg kell halnom haljon velem mindenki.
Ezt elkúrtad felcsúti
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hedviga, 2017.09.19 11:30

...most miért jobbak azok a műsorok, ahol a műsorvezető elmondja a megkérdezett helyett a választ is?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hedviga, 2017.09.19 11:27

Én is láttam a Demcsák Zsuzsa Szanyi Tiborral készített riportját. Az improvizáció még a zenében is a legnehezebb. Nekem az nagyon tetszett, ahogyan a nehéz helyzetből kikeveredett a műsorvezető. Egyből arra gondoltam, hogy egy kétgyerekes anyukáról van szó, aki egyedül neveli a gyerekeit, az iskolakezdés, stb.. A hezitálását pedig az is okozhatta, hogy pártatlan szeretett volna lenni, ezért visszakérdezett, amire a Szanyi Tibor minden esetben szépen elmagyarázta a dolgokat. A műsorvezető láthatóan fáradt volt. De, hogyan is mondjam, ettől életszagúbb volt az egész, ahogyan le tudta győzni a fáradtságát, és érdemes volt végignézni a műsort, két embert láttunk, akik nagyon emberiek voltak, és ezért számomra nagyon szimpatikusak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

CABI333, 2017.09.19 11:19

Mi lenne ha a közösség többi része figyelembe venné hogy Európa keleti részén országok másként látják a bevándorlást és nem kérnek belőle.. Hála isten sokan nem támogatják ezt A közösség az nem Junker Merkel stb. Tiszteletbe kell tartani mások véleményét is.. Aki akarja a bevándorlást hát tegye..de ne kényszerítsen bele másokat!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Kotkodus, 2017.09.19 11:07

ha tetszenek a "bevándorló-országok", ha nem az eu a szabad emberi mozgás elve mellett kötelezte el magát.

ergo ha szeretnénk ennek a közösségnek a részei lenni, kénytelenek vagyunk elfogadni, hogy a közösség (gazdaságilag meghatározó) többsége esetleg másképp látja a bevándorlási kérdést, mint mi...

lehet itt az elveket magyarázni minden oldalról (érvei mindenkinek vannak), de rövidesen döntenünk kell majd, hogy az eu-val vagy putyin oroszországával kötünk hosszú-távú szövetséget...

orbán ezt készíti most elő... és orbán már nyilvánvalóan putyin mellett döntött...

vajon az ország vagy a saját hatalmának érdeke alapján?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html