György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettes előterjesztésében ismerteti, hogy a január 1-jétől hatályos hulladéktörvény szerint kéttényezős díjmegállapítást kell alkalmaznia a fővárosnak. A közszolgáltatás díja alapdíjból és ürítési díjból áll.

A törvényi szabályozásnak való megfelelés miatt új rendelet készül a szennyvízszállítási közszolgáltatásra - jelezte. Annak érdekében, hogy az új elvek szerint megállapítandó díjakat jogszerűen hatályba lehessen léptetni, a főváros megfeleljen a törvénynek és a lakosságot se érje hátrány, a főpolgármester-helyettes azt javasolja, hogy a tavaly decemberben megállapított díjmódosítást helyezzék hatályon kívül. (Az új díjtételek március 1-jétől éltek volna).

A határozati javaslat értelmében a 2012-es tarifák maradnának érvényben a továbbiakban, vagyis az ingatlantulajdonosok nagyobb részét érintő, a folyékony hulladék gyűjtésének és elszállításának - az ivóvízfogyasztáson alapuló - díja köbméterenként 337,7 forint plusz áfa marad. A mért fogyasztással nem rendelkező ingatlanokról elszállított szennyvíz, valamint mért fogyasztás esetén az azt meghaladó mennyiség díjtétele pedig köbméterenként nettó 1816 forint lenne ezután is, a tervezett 1898 helyett.