Mégsem ismeri be tévedését a Matolcsy-tárca

A gazdaságban meglévő kockázatok miatt javasolja a Nemzetgazdasági Minisztérium a költségvetési törvény módosítását. A stabilitási alap végleges zárolásával Magyarországot meg lehet védeni az előre nem látható külső gazdasági eseményektől - írja a Nemzetgazdasági Minisztérium. Egy napja még beismerték azt, hogy rosszul tervezték meg a bevételeket.
NAPI, 2011. június 23. csütörtök, 13:41
Fotó:

A gazdasági és pénzügyi válságnak az Európai Unióban és a világban még nincs vége, a gazdaságban jelentős kockázatok, bizonytalanságok és egyensúlytalanságok vannak - ezért "nyúl hozzá" a költségvetéshez és zárolja végleg a stabilitási alapot a kormány. Az alapot már eredetileg is azzal a céllal hozta létre a kormány, hogy megvédje Magyarországot az előre nem látható külső gazdasági eseményektől.

Az európai gazdaságban zajló folyamatok - Görögország és Portugália válsága, és az ugyancsak eurozóna tag Szlovénia gazdaságának lassulása -, valamint a beinduló közmunkaprogramok és az otthonvédelmi akcióterv együttesen szükségessé teszik a stabilitási alap végleges zárolását, amelyet a kormány a költségvetési törvény módosításával hajt végre - áll a közleményben.

A kormány által szerdán a költségvetési törvényhez benyújtott módosító javaslat indoklásában még az szerepelt, hogy a tárca beismeri: rosszul tervezte meg az idei költségvetés bevételeit - ezért végleg elvonják a már zárolt pénzeket a minisztériumoktól .

HOZZÁSZÓLÁSOK