Mégsem nyújtottuk be a partnerségi megállapodást

A kormány korábbi ülésén elfogadott partnerségi megállapodásnak az Európai Bizottsághoz történő formális benyújtását lehetővé tévő határozat a napokban jelenik meg, és ezt követően nyújtja be a kormány a dokumentumot Brüsszelnek - tájékoztatta az MTI-t Cséfalvay Zoltán, az NGM parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára, aki a 2014-2020 közötti források felhasználásával kapcsolatos uniós egyeztetések lefolytatásáért is felel.
MTI, 2014. március 3. hétfő, 18:45
Fotó: Napi.hu

Az államtitkár hozzátette, hogy Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkárának értesülésével szemben a partnerségi megállapodást csak azt követően nyújtják be formálisan, hogy kihirdetik a kormányhatározatot (Csepreghy Nándor hétfőn Nagykanizsán azt jelentette be, hogy a kormány az elmúlt hét végén, határidő előtt benyújtotta Brüsszelnek az Európai Unió 2014 és 2020 közötti költségvetési ciklusára vonatkozó partnerségi megállapodást.)

Korábban Cséfalvay Zoltán azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy a 2014-2020 között érkező uniós források felhasználásának keretét jelentő partnerségi megállapodást tagállamok április 22-éig nyújthatják be, Magyarország várhatóan az első országok között lesz, amelyek formálisan is eljuttatják a dokumentumot a bizottságnak.

A hivatalos jóváhagyásra három-hat hónap áll az uniós testület rendelkezésére, de Cséfalvay Zoltán bízik abban, hogy a formális egyeztetés a lehető legrövidebb lesz, miután az informális megbeszéléseken a vitás pontokat többségében sikerült rendezni.

A partnerségi megállapodás benyújtása után három hónapon belül be kell adni az egyes területek támogatási céljait, prioritásait, forrásait részletesen meghatározó nyolc operatív programot, ezeket a kormány a tervek szerint már márciusban eljuttatja Brüsszelbe.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RonaGyuri, 2014.03.03 19:31

Már elnézést kérek, de mi ezen a hír?
Az lenne hír, ha előfordulna, hogy Cséfalvay Zoltán nem hazudott! =))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html