Megsüllyedt egy felüljáró az M6-os felett

Megsüllyedt a Szajk és Bóly közötti úton található és az M6/M60-as autópálya felett átívelő felüljáró bevezető szakasza.
MTI-Eco, 2010. november 9. kedd, 11:11
Fotó:

A híd garanciális helyreállítási munkái a jövő héten kezdődnek és még a tél beállta előtt befejeződnek - közölte a Mecsek Autópálya Koncessziós Zrt.. A kivitelezés az autópálya forgalmát nem befolyásolja.

Az Új Dunántúli Napló kedden adott hírt arról, hogy a betonépítmény és az úgynevezett háttöltés találkozásánál keletkezett 20-30 centiméter mély és 3-4 méter hosszú süllyedés miatt 20 kilométeres sebességkorlátozást rendeltek el a felüljárón.

Hárs József, Bóly polgármestere a lapnak elmondta, hogy a hónapok óta fennálló problémát a rövid kivitelezési határidővel és a nem megfelelő tömörítéssel magyarázták a kivitelezők. A süllyedés a jelentős mennyiségű csapadék és a forgalmi terhelés hatására olyan mértékű, amelyre nem számítottak. A felüljáró stabil, de döccenő keletkezett rajta, amin csak lépésben lehet áthaladni.

Farkas Béla, Szajk polgármestere attól tart, hogy a csapadékos időjárás és a közeledő fagyok további gondokat okozhatnak, balesetveszélyes helyzetek kialakulásához vezethetnek, ezért szükségesnek nevezte a javítások mielőbbi elvégzését.

HOZZÁSZÓLÁSOK