Megszámolják a magyar állatokat

November 15. és december 15. között hajtja végre az „Egyéni gazdaságok decemberi összeírása, 2018” elnevezésű mezőgazdasági adatgyűjtését a KSH, az összeírás eszmei időpontja 2018. december 1. - közölte a hivatal.
Szepesi Anita, 2018. november 15. csütörtök, 11:21
Fotó: Napi.hu

Az adatfelvétel a szántóföldi növények, a zöldségfélék termesztésére és felhasználására, a szántóként használt üvegház és fóliasátor alatti területek hasznosítására, a szőlő- és gyümölcstermesztésre, valamint az agrotechnikára (pl. a műtrágyázásra, szervestrágyázásra, öntözésre) terjed ki.

Számba veszi a főbb haszonállatfajokat, az állati termékek termelését, és foglalkozik a mezőgazdasági tevékenység munkaerő-szükségletével, a mezőgazdasági tevékenységet közvetve vagy közvetlenül segítő beruházásokkal. Az összeírás célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, illetve pontos és hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az Európai Unió és a gazdálkodók részére.

Az adatszolgáltatás kötelező. Azoknak az adatszolgáltatóknak, akik elektronikusan (e-mailen) vagy postai úton felkérő levelet kaptak, lehetőségük van rá, hogy a kérdezőbiztosi összeírást megelőzően, 2018. november 15. és november 25. között elektronikusan töltsék ki a kérdőívet. Sikeres elektronikus kitöltés esetén a KSH által megbízott összeíró már nem keresi fel őket.

Az adatfelvétel terepi időszakában, november 26. és december 15. között összeírók keresik fel az ország 484 településének kijelölt körzetének 106 ezer háztartását.

Az adatokat a KSH a törvényi előírásoknak megfelelően, bizalmasan kezeli, azokat kizárólag statisztikai célokra használja fel.

Az érintett települések listája itt található.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kanri, 2018.11.15 12:33

A címből kiindulva sokáig fog tartani mire összeírják azt a sok fityeszes barmot:):)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2018.11.15 12:18

Nevezz csak Cucinak! - Hofi Géza műsora, 1982.
https://www.youtube.com/watch?v=IaieOtMsCg0
Az 5. 6 éves terv:
Lmentek a tervkészítők a faluba. Józsi bácsi! Mennyit a disznó mennyit fog fialni?
Háát... Teccik tudni, az olyan dolog, hogy azt előre a rosseb se fogja tudni.
Puff egy saller. Jujj, akkor mennyit fialjon? Mennyi a terv elvtárs?
14!
Akkor annyit fog fialni. Mennyi is?
14
És ezt elmondták a disznónak is?
---
A 39. perctől jön az ijesztő hasonlóság.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2018.11.15 12:08

éjjen rákosi, éjjen rákosi reinkarnációja orbán viktor
Kezdődik a komcsi padlássöprés, majd gyün az ávh, és mindent visz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html