Kedd éjfélig időnként gyenge vagy helyenként közepes intenzitású havazásra lehet számítani ma kisebb, kedden nagyobb területen, gyengébb csapadék intenzitás esetén havaseső, eső is előfordulhat. Ma estig időszakosan megmaradó hóra elsősorban a Dunántúl nyugati felében, illetve kisebb eséllyel északon számíthatunk síkvidéken napközben 0 fok feletti felszíni hőmérsékletek mellett. A jóslat szerint nagyjából 3 centiméter, a nyugati határ közelében, illetve 350 méter felett ennél nagyobb hólepel is kialakulhat - derül ki a Met.hu-ról.

Ma estétől kedd délelőttig síkvidéken lepel-5 cm vizes megmaradó hó valószínű a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében, ezen belül a 3 cm feletti hó mennyiség Veszprém és Komárom megyében valószínűbb 350 méter alatt.

Kedd délelőttöl éjfélig a mainál nagyobb területen valószínű időszakos havazás, azonban a napközben ismételten 0 fok feletti hőmérsékletek miatt, síkvidéken megmaradó hó elsősorban a Dunántúl északi és nyugati megyéiben, illetve az Északi-középhegység térségében valószínűbb. Ebben az időszakban 3-5 centiméter körüli tapadó hó mennyiség síkvidéken elsősorban tehát Veszprém, Komárom, Vas megye, illetve az Északi-középhegység egyes megyéiben valószínű. Az ország más területein 3 centiméteres időszakosan megmaradó hó valószínű.

Hófúvás miatt szóbeli figyelmeztetést adott ki az OMSZ: kedden elsősorban Vas megyében és Veszprém megye nyugati részein gyengébb hóátfúvás is kialakulhat az időnként megerősödő (50-60 kilométer/órás) északnyugati szél hatására.

Megszenvedhetjük az időjárást

Gyenge hidegfronti hatásra készülhetnek a különösen érzékenyek. Náluk előfordulhat fejfájás, migrén, valamint szédülés is. Ingadozhat a vérnyomás, nőhet a szervezet görcskészsége. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő.

A fotó forrása: Pexels.