Megszólalt a CÖF a félmilliárdos MVM-támogatásról

A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) egy fillért sem költött a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt.-től kapott támogatásból a Gyurcsány Ferencet és Vona Gábort együtt ábrázoló plakátkampány finanszírozására - írta a CÖF-CÖKA vezetősége közleményben az MTI-nek.
Domokos Erika, 2017. november 6. hétfő, 13:51
Fotó: Reuters

A civil szervezet arra reagált, hogy Szávay István, a Jobbik országgyűlési képviselője vasárnap bejelentette: pártja ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, amiért az MVM az adatvédelmi hatóság elnökének felszólítása ellenére sem adott tájékoztatást arról, miért támogatta tavaly év végén 508 millió forinttal a CÖF alapítványát. Szávay szerint az MVM hallgatása tovább erősíti azon gyanújukat, hogy a CÖF 2016 decemberében a társaságtól kapott több mint félmilliárd forintból valósította meg a Jobbik lejáratását, valamint a Vona Gábor Jobbik-elnök és Gyurcsány Ferenc DK-elnök "összemosását" célzó "bohócos plakátkampányát".

A CÖF-CÖKA minderre úgy reagált: Szávay István "verkli tekerő kintornás" vádaskodásával tovább csorbítja pártja még megmaradt, "édeskevés hitelét", ahelyett, hogy beszámolna közpénzen folytatott, "valószínűleg jogi kisiklásáról, a plakát mutyi hátteréről".

A CÖF-CÖKA úgy gondolja, amikor itt lesz az ideje, az MVM-mel kötött, vállalati és civil stratégiai szempontból is eredményes szerződésük elszámolására, azt végrehajtják.

A magyar állam tulajdonában lévő MVM évente mintegy egymilliárd forintot költ szponzorációra, ennek felét tavaly az ellenzéket lejárató kampányairól elhíresült CÖF-CÖKA kapta - derül ki az Átlátszó által kikért támogatási adatokból.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK