Megszólalt az államtitkár: csak a jutalmakat veszik el

Az egészségügyi ágazatban a béren kívüli és felüli juttatások felfüggesztése csak a jutalmak kifizetését fogja érinteni - mondta Beneda Attila, az államtitkárság kabinetfőnöke pénteken az MTI-nek.
MTI, 2012. december 28. péntek, 14:02
Fotó: Napi.hu

Az egészségügyi államtitkárság abban érdekelt, hogy az ágazatban dolgozók továbbra is megkapják nekik járó juttatásaikat, így nem fog csökkenni az egészségügyben dolgozók jövedelme - tette hozzá a kabinetfőnök. Beneda Attila azt mondta, hogy a kormányzati utasításokat és irányokat az egészségügyben is be kell tartani, ugyanakkor az ellátórendszer fenntarthatósága érdekében speciális megoldásokra van szükség. Az egészségügyben dolgozók meg fogják kapni azokat a jogszabályban rögzített béren kívüli kifizetéseket, amelyek az egészségügyi dolgozók bérébe eddig beépültek, s az ágazatban a béren kívüli és felüli juttatások felfüggesztése a jutalmak kifizetését fogja érinteni - tette hozzá a kabinetfőnök.

A Népszava csütörtöki számában írt arról, hogy 20-30 százalékkal is csökkenhet az orvosok és az ápolók fizetése, mivel az egészségügyi közalkalmazottak nem csak év végi jutalmat nem kapnak, jövőre sem részesülhetnek egyetlen, jogszabályon kívüli bérjellegű juttatásban. "A kabinet ugyanis azonnali hatállyal megtiltotta ezeknek a kifizetését az állami kórházak vezetőinek" - írta a Népszava az egyik fővárosi kórházból birtokába került levélre hivatkozva.

Az egészségügyi államtitkárság az MTI-nek csütörtökön úgy reagált, hogy a jogszabályban megállapított béren kívüli juttatások felfüggesztéséről a kormány döntött, s ez alól egyetlen tárca és ágazat, így az egészségügy sem kap mentesítést. Mint kifejtették: "a kormány álláspontja, hogy egyetlenegy minisztérium sem szakadhat el a valóságtól, és mivel 2012-ben Magyarországon nem volt gazdasági növekedés, ezért nem lehet pluszkiadással terhelni a tárcák költségvetését". Az egészségügyi államtitkárságnak ugyanakkor meggyőződése, hogy a bérrendezés hatására már a közeljövőben is egyre kevesebb orvos és egészségügyi szakdolgozó dönt majd úgy, hogy külföldön folytassa pályafutását. Ezért az államtitkárság mindent megtesz annak érdekében, hogy a betegágy mellett dolgozók béremelése a jövő évben is folytatódhasson - írták a közleményükben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Fricibacsi, 2012.12.28 15:09

"Népszava csütörtöki számában írt arról"

Ron Werber izraeli Moszad ügynökmegkezdte az MSZP kampányát.

Összeugrasztani és megosztani a magyarokat.

Hazudnak reggel éjjel és este
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

USE, 2012.12.28 14:14

Havas Szófia háttérből indított kampánya: ő így nem kap sajnos éves ötmilliós prémiumot.
Az ápolók, orvosok bérét ez egy grammot nem érinti, mert ők soha, de soha nem kaptak jutalmat vagy béren kívüli juttatásokat.
Azokat mindig is a talpnyalók kapták.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html