Megszólalt az IMF - vizsgálják a jegybanktörvény módosítást

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Központi Bank (ECB) megkapta Varga Mihály tárca nélküli miniszter és Simor András MNB-elnök levelét a jegybanktörvény módosításáról és megvizsgálja annak tartalmát - tájékoztatta Irina Ivaschenko, az IMF budapesti rezidens képviselője a Reuters és a Dow Jones hírügynökségeket.
portfolio.hu, 2012. június 21. csütörtök, 11:55
Fotó: Napi.hu

Irina Ivaschenko, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) állandó magyarországi képviselője a hírügynökségnek megerősítette, hogy megkapták a magyar kormány levelét az MNB-törvény legújabb módosításáról.

A parlamentnek csütörtökön beterjesztett törvénymódosító javaslatot az IMF, az Európai Központi Bank és az Európai Bizottság közösen fogja elemezni a következő napokban - nyilatkozta.

A nemzetközi szervezetek és így az IMF jegybanktörvénnyel kapcsolatos kijelentéseit óriási figyelemmel követik a piacon, miután most azon a térfélen pattog a labda. A kormány ugyanis csütörtökön benyújtotta az MNB-törvény legújabb módosítását, amely a magyar fél érvelése szerint kezeli a nemzetközi szervezetek által megfogalmazott aggályokat és ezzel elhárul az utolsó akadály is a hivatalos tárgyalások megkezdése elől.

A hír hatására megrántották a forintot és az euróval szemben 284,70-ig szaladt az árfolyam.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK