Megszűnhet a csepeli HÉV

Ma szavaz a főváros az olimpiarendezéshez szükséges fejlesztésekről. A dokumentum szerint az ideiglenes átalakítások mellett egy állandó változás is lenne Budapest életében: a csepeli HÉV helyén villamosok járnának, de csak a Közvágóhídig - írta a VS.hu.
Napi.hu, 2016. január 27. szerda, 08:18

A Nemzeti Színház előtt felszednék a síneket. Az NFM a portálnak megerősítette, hogy nincsenek kibékülve a csepeli HÉV-vel a mostani formájában. Azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy akkor is hozzányúlnak-e a HÉV-hez, ha Budapest nem rendezhet olimpiát.

A 2024-es budapesti olimpia nemcsak ideiglenes, hanem maradandó változást is hozhat a csepeliek életében: a fővárosi közgyűlés szerdán szavaz az úgynevezett Master Planről (mestertervről), amely az olimpiarendezéshez szükséges változtatásokat írja le részletesen.

Eszerint épülne egy Csepel-szigetre vezető, Pestre és Budára is átnyúló új híd, a Galvani híd, mégpedig a budai Galvani utca és a pesti Kén utca magasságában. Emellett felszámolnák az 1912-től működő HÉV-vonalat. Az olimpia központi fejlesztési területének ugyanis Észak-Csepelt és környékét jelölték ki a tervezők. Itt lenne a 60 ezres központi stadion a Rákóczi híd és a Kvassay-zsilip közötti területen, szemben vele a médiaközpont, az olimpiai falu a soroksári Duna-ág mentén. A sziget északi csücskében az olimpiai park részeként épülne fel a - többek közt 10, 5 és 3 ezer nézőt befogadó pályákat tartalmazó - teniszcentrum, a 20 ezres kézilabdacsarnok és különböző gyakorlópályák. A Boráros térről induló csepeli HÉV pályája azonban Észak-Csepelen éppen kettéválasztja a helyszíneket.

Az olimpia után ez a 7-es villamos teljesen átvenné a HÉV szerepét. A 2-es meghosszabbításaként járna a Közvágóhídtól, így a csepeli HÉV megszűnne, és felszámolnák a Boráros térről induló, a Nemzeti Színház előtt futó síneket is - írta a VS.hu.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Daniel Dakota, 2016.01.27 10:24

A Nemzeti Szinház előtt futó HÉV-vonal nagyon tré, a felszámolása régóta szükséges.

De a bolsi újságok megfeledkeznek arról, hogy régóta tervezik a csepeli és a ráckevei hév összekapcsolását és bevezetését az Astoriáig. Igaz, a bolsik azt is ellenezték. :-) Lehet, hogy ez esetben sem feledékenységről van szó, hanem inkább arról, hogy emlékeznének erre a projektre, akkor nem jönne ki, hogy ki akarnak baszni a csepeleiekkel. :P

A mostani projekt gyenge pontja, hogy a 7-es villamos csak a Közvágóhídig járna, így a csepeliek elbuknák a közvetlen Boráros téri kapcsolatot. De ez viszonylag könnyen kezelhető: vagy a 2-es villamost vezessék ki Csepelre vagy a 7-es járjon a Boráros térig - mind a kettő megoldható.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2016.01.27 10:00

DE gazdagok lettünk, egy törpekakassal gazdagabban már ide nekünk az olimpia meg romboljuk amink van, nehogy már valami sínen járjon a nagy nemzeti színházunk előtt, amit szintén a vezérnek köszönhetünk.
Ha megkapjuk az olimpiát mehetünk is csődbe, mint görögország, szép a soksport siker, de inkább a sport fejlesztésre ruházzunk be, mint egy bukással fenyegető beruházásra, ami után a sportra se maradna pénz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

laci_52, 2016.01.27 09:05

Csak remélhetjük, hogy ez az agyament ötlet nem valósul meg, mert jól kib*nának a csepeliekkel. Az olimpiát pedig nem fogjuk megkapni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html