Megszűnik a Sportklub+

Megszűnik a focimeccsek közvetítési jogait elvesztő Sportklub+ és horgász-vadász csatorna lesz a helyén - olvasható a Kreatív Online-on. Az RTL Klub és a Sportklub helyette kézilabda-meccsek közvetítési jogát szerezte meg.
NAPI, 2009. augusztus 18. kedd, 11:46

Október közepétől egy csatornára koncentrálja meglévő és új sporttartalmait a Sportklub, ezt Ralf Manthey, a SportKlub vezetője nyilatkozta a Kreatív Online-nak. Az IKO Kábeltelevízió ezzel beszünteti második sportcsatornájának sugárzását, helyette a horgászattal és vadászattal foglalkozó The Fishing and Hunting Channel lesz fogható.

A Marketing és Média szaklap pedig ezen kívül azt is tudni véli, hogy az IKO-nál már nem látták üzletileg értelmét, hogy a telített piacon két sportcsatornát tartsanak fenn.
A megszűnésben eszerint szerepe lehet annak is, hogy a Digi új sporttelevíziója, a DigiSport meglehetősen magas összegekért vásárolt meg főként futball-közvetítési jogokat, továbbá a Bajnokok Ligájához kapcsolódó jogok megszerzésével a TV2 is beszállt a sportközvetítési piacra.

Az RTL Klub és a SportKlub viszont öt évre szóló szerződést írt alá a Magyar Kézilabda Szövetséggel a Magyarországon zajló kézilabda mérkőzések közvetítési jogáról.

HOZZÁSZÓLÁSOK