Megszűnik az egyik legjobb magyar egyetem?

Két évvel a Corvinus megszüntetéséről keringő hírek után ismét elterjedt felsőoktatási körökben, hogy szétdarabolják a hazai közgazdászképzés fellegvárát - értesült a Figyelő.
Napi.hu, 2014. július 17. csütörtök, 14:25
Fotó: Napi.hu

A lap szerint kertészettudományi, az élelmiszertudományi és a tájépítészeti Kart a gödöllői Szent István Egyetemhez, míg a társadalomtudományit a Nemzeti Közszolgálati Egyetemhez csatolnák, s ezzel meg is pecsételődne a sorsa, a Corvinus, mint nemzetközileg ismert brand eltűnne a felsőoktatási piacról.

Kormányzati szinten még nem mondták ki a verdiktet, ám a forgatókönyv realitását növeli az, hogy a gazdasági, az emberi erőforrás és a külügyi tárcánál is hallottak róla. Sőt arról is, hogy két közgazdász elitképző-helyet hoznának létre az országban, mintegy a Corvinus ellenpontjaként vagy alternatívájaként, egyet a Kecskeméti Főiskola bázisán, egyet pedig Budapesten. Utóbbi lényegében magán finanszírozású lenne, a gazdasági élet szereplőitől, nagyvállalatoktól várná az állam, hogy beszálljon a fenntartásába - írta a Figyelő.

HOZZÁSZÓLÁSOK