Megszűnnek a várólisták?

A várólisták megszüntetését szeretné elérni kormányzat a reprodukciós eljárásokban két éven belül - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán , az egészségügyért felelős államtitkár a Kaposi Mór Oktató Kórházban működő Domány Sándor Reprodukciós Központ átadásakor.
Domokos László, 2018. január 26. péntek, 13:51
Fotó: Napi.hu

Az a cél, hogy senkinek ne kelljen várnia, akinek ilyen módon van lehetősége a gyermekáldásra - számolt be az MTI.

A kormány országosan 8 milliárd forintot biztosít reprodukciós központok kialakítására és a páciensek anyagi terheinek csökkentése érdekében 70 százalékról 90-re emelte az eljárásban alkalmazott gyógyszerek támogatási arányát.

A reprodukciós eljárásokat Kaposváron a múlt év végéig egy magánszolgáltató végezte. A Kaposi Mór kórház szülészeti osztályának egykori vezetőjéről, Domány Sándor egyetemi tanárról elnevezett, pénteken átadott központ e cég feladatait vette át, több mint 400 millió forintos kormányzati támogatásnak köszönhetően - mondta az államtitkár.

Az intézmény kapacitását jelentősen növelik, az állami finanszírozású beavatkozások száma a korábbi évi 240-250-ről akár 885-re is emelkedhet Kaposváron.

Magyarországon 2015-ben 6984, 2017-ben már 7180 reprodukciós beavatkozást végeztek, a cél az európai unós átlagnak megfelelő mintegy 12 ezer beavatkozás elérése. Ennek érdekében Budapesten, Debrecenben, Szegeden és Pécsen is nő a kapacitás.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Marzipan, 2018.01.26 17:30

@egyvalaki:
Hát, ha meg nem is hal, de kifut az időből!

Reprodukciós eljárás = lombikbébi program.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

egyvalaki, 2018.01.26 16:43

A listán szerplők többsége meghal, mielőtt sorra kerülne.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html