Megtagadhatja a nyeremény kifizetését a kaszinó - új javaslat az NGM-től

Aki gyanús a kaszinóban, annak nem szabad kifizetni a nyereményét, de a valós okról nem szabad tájékoztatni az illetőt - egyebek mellett ezt tartalmazza a nemzetgazdasági miniszter rendelettervezete, amely a kormány honlapján jelent meg.
Németh Géza, 2017. augusztus 28. hétfő, 17:30
Fotó: Pixabay

Júliusban lépett hatályba a pénzmosás megelőzéséről szóló törvény, amely előírta, hogy a kaszinók, a játéktermek és az online kaszinók belső kockázatértékelő szabályzatot kötelesek készíteni.Ehhez ad most sorvezetőt az NGM rendelettervezete.

A kockázat körébe tartozik a szokatlan játékosi magatartás, illetve a szokatlan tranzakció. Az ezekre utaló körülményeket a tervezet melléklete tartalmazza. Amennyiben a személyzet ilyet észlel, akkor a kaszinó köteles felfüggeszteni a nyeremény kifizetését. A belső szabályzatban rögzíteni kell, hogy ilyenkor milyen tájékoztatást adnak az ügyfélnek. A felfüggesztés valós okát azonban nem közölhetik a játékossal!

Mi lehet gyanús?

A kaszinókban és kártyatermekben szokatlan játékosi magatartás - egyebek mellett -, ha valaki nem a saját nevében akar játszani, mással vásároltat zsetonokat magának, illetve a játékosok egymás között elosztják a zsetont.

Szintén gyanús az, aki a vásárlást követően rövid időn belül - akár játék nélkül - visszaváltja a zsetonjait és arról nyeremény igazolást kér.

Nem díjazható az sem, ha  meghatározott játékosi kör rendszeresen egymás ellen játszik azonos nyeremény ígérvényű, de ellentétes kimenetelű játékokat (például rulett esetén páros-páratlan, vagy piros-fekete téttel).

Az online kaszinóknál, illetve az egyéb távszerencse játékoknál gyanús a játékos, ha hamis személyi adatokkal vagy e-mail címmel játszik, többször akarja nyilvántartásba vetetni magát más-más ip-címről, illetve több játékosi egyenleggel is rendelkezik.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zuljin, 2017.08.28 19:31

Ez komoly? Maga a kaszinó a pénzmosás helyszíne, nem játékos. A kaszinó bármekkora illegális bevételt könyvelhet el legális formában.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html