Megtalálták a milliárdos pénzmosásban érintett, FBI által védett magyart

Az Index azonosíthatta azt a magyar állampolgárt, aki kulcsfigura lehet a Magyarországon elsikkasztott uniós pénzek külföldre juttatásában. A férfi a hírek szerint gyémántban csempészett ki pénzt, amely aztán külföldi, főleg arab befektetésekben tért vissza Magyarországra.
Szabó Dániel, 2018. március 26. hétfő, 12:27
Fotó: Pixabay

Egy magyar férfi az FBI tanúvédelmi programjában kapott papírokkal él az Egyesült Államokban, mert az amerikai hatóságok úgy vélik, ő is egy szem volt abban a láncban, amelynek a segítségével az elmúlt években 3-4 milliárd eurónyi uniós támogatásból eltűnt korrupciós hányad szivároghatott ki Magyarországról arab és ázsiai számlákra - írta meg lapunk a Magyar Nemzet hétfői cikke nyomán.

Az Index még aznap megírta: F. Péter András lehet a körözött magyar állampolgár, aki az MKB és más kormányközeli bankok utalásait gyémántra váltva utaztatta ki külföldre, főleg arab és szingapúri számlákra.

A portál cikke szerint a 37 éves, korábban izraeliekkel közösen gyémántüzletben is érdekelt férfi egy másik ügyben is érintett. A 2010-től három éven át működő csoport hajókat, repülőket adott el, majd a vételár átutalása után felszívódtak. De egy magyar eljárás során is ellene vallottak, ezért került fel a nemzetközi körözési listára hazai kérésre.

Az, hogy gyémántban vagy a hawala rendszeren keresztül utaltak külföldre, megállhat, mivel a F. Péter Andrásnak volt gyémántüzleti érdekeltsége. Ebben egy olyan izraeli testvérpárral közösen vett részt, amelynek több üzleti érdekeltsége is van Budapesten.

A Hawala
A rendszer lényege, hogy a bizalmi viszonyban álló csoportok nem utalnak országhatárokon át jelentős összegeket, hanem szóbeli jelszavas megállapodás alapján, brókereik közreműködésével az adott személy hozzájuthat a pénzhez.

"A céges dokumentációk pedig azt is elárulják, hogy F. Péter András üzlettársa volt az Egyesült Államokban dollármilliós csalásokat elkövetett bűnbanda egyik tagjának. Sőt, F. Péter András egy olyan cégben is tulajdonos volt 2003 és 2006 között, ami 2007-től több éven keresztül már Prőhle Gergely volt külügyi helyettes államtitkár és exnagykövet tulajdonában állt" - írja az Index, amely szerint a most már a Petőfi Irodalmi Múzeumot vezető szakember azt nyilatkozta, a korábbi tulajdonosokat nem ismeri. Ügyvédje vagy könyvelője ajánlotta neki az eladó céget - már nem emlékszik pontosan, melyikük -, amikor számlaképes vállalkozásra volt szüksége a munkájához.

A fotó forrása: Pixabay.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix5, 2018.03.27 08:44

@ti kamuztok:
Az ügynök aktákat sosem fogják nyilvánossá tenni mert akkor az összes jelenleg hatalmon lévő politikus és milliárdos cégvezető kompromittálódna vagy saját maga vagy szülei tettei által.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix5, 2018.03.27 08:41

@antitroll:
"Eleddig arról próbáltál minket meggyőzni n+1 fórumon, hogy az ellenzék hazug, és lop"

Miért nem így van?
Én sosem mondtam, hogy a Fidesz nem lop de nem tudok jobbat helyettük!
A mai ellenzék inkább a csőcselékre hasonlít, lop, csal, hazudik és az országot is rossz irányba vezetné!
Nagyon sokan haragudnak a Fideszre a mérhetetlen lopás, hazudozás miatt de nem akarnak helyettük még hazugabb még többet lopó pártokat.
Ezért nincs esélyetek nyerni...
:D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Ausztral, 2018.03.26 23:15

Így van,nem szabad rájuk szavazni.
Nekik Magyarország az első és nem a benne élő magyar emberek akik bizalmat adtak nekik.
Nyolc év és nem változott semmi.
Loptak,lopnak és ha maradnak még többet fognak lopni.
Nekik a nyugdíjasok a legfontosabbak, nem bántani akarom a nyugdíjasokat, de sajnálom őket mert ha a kormányok a fiatal generációt nem becsülik meg nem lesz miből nyugdíjat fizetni sem. Vessünk véget Orbániának.
Mi magyarok vagyunk és nekünk valóban Magyarország az első, és mi magyarok. Párt hovatartozás nélkül változást akarok, hogy a jövő más lehessen ne a bűnözés, lopás motivalja a politikusokat.
Azért dolgozzanak, hogy nekünk és természetesen nekik is egyaránt élhető országot teremtsenek.
Ezért nekünk is tenni kell, ez természetes dolog. Ők pedig értünk és nekünk dolgozzanak ha már bizalmat szavazunk nekik. Ezért kapják a fizetést és nem azért,hogy lenezzenek és meglopjanak, kofosszák az állam kasszát.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

antitroll, 2018.03.26 22:37

@krix5:

Mi történt? Jól érzem benne a (minimális) önkritikát? Szóval akkor a Fidesz mégsem a "tiszteletre méltóak" társasága?

Eleddig arról próbáltál minket meggyőzni n+1 fórumon, hogy az ellenzék hazug, és lop(ott) és becstelen meg minden, tehát nem szabad rájuk szavazni.
Na de ha ezek után már szerinted is ugyanez elmondható a Fideszről, akkor rájuk sem szabad szavazni! Ezt az ellentmondást fel kellene oldani! :-)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ti kamuztok, 2018.03.26 17:18

@krix5: "Mindezt 30 évvel az "átkos" rendszer megszűnése után?
Mostanra nem kellett volna már letisztulnia a komcsi mocsoknak?:D"

Te öreg, pont emiatt kellett volna már réges-régen nyilvánosságra hozni az "ügynökaktákat" és az érintetteket törvényileg eltávolítani a politikának, még a közeléből is! :)))
Te öreg, hogy lehet az, hogy volt hazai titkosszolgák kerülnek igen-igen jól jövedelmező gazdasági pozíciókba?
Szerintem ez csak ügy lehetséges, hogy hozzáfértek olyan anyagokhoz, amivel zsarolni tudnak vezető politikusokat! :)))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html