Megtört a jég? - Megmozdultak a magyarok

Már nemcsak a falvakban, hanem a kisebb városokban is egyre nehezebb munkát találni, ezért egyre többen vállalják, hogy lakhelyüktől távol, más településen dolgozzanak - írja a Világgazdaság (VG) hétfői száma.
Napi.hu, 2016. május 2. hétfő, 08:01
Fotó: Napi.hu

A munkavállalók több mint egyharmada ingázik rendszeresen, Budapestre több mint 220 ezren járhatnak be dolgozni, főleg az agglomerációból, de Székesfehérvárra és Győrbe is 30 ezren csak a munka miatt mennek naponta. Miskolcra, Debrecenbe és Pécsre 20 ezren járnak be. A fővárosba átlagosan 31 kilométerről érkeznek az ingázók, de a többi nagyvárosba is jellemzően 20 kilométert utaznak.

A tendencia növekedése mögött az áll, hogy a gazdaság szerkezete egyre inkább megváltozik: a falvakban és a kisvárosokban jóval kevesebb a cég, mint a megyeszékhelyeken vagy a fővárosban, s a multinacionális vállalatok is a nagyvárosokban telepednek meg. Az 1000 lakosra jutó vállalkozások száma Budapesten meghaladja a 100-at, a nagyobb városokban 80 körül ingadozik, a falvakban viszont utóbbinak a fele jellemző - írja a VG.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

pastorius, 2016.05.02 09:32

szép csendben folytatódik a falvak kihalása, a vidék hanyatlása
a szegény régiókban nem történik semmi
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bulemia, 2016.05.02 08:50

Micsoda?
Nehéz munkát találni?
Magyarországon?
Megint egy ellenséges cikk, hazaáruló...
Munkaerőhiány van, gyerekek,, nem tudtátok?
Méghogy utazni a munkáért?
Hát a Nemzeti Kormány, a Létező Kormányok Legjobbika mindent megtesz azért, hogy a területi egyenlőtlenségeket kiiktassa.
Tudjátok, hány minisztérium ment már vidékre?
Na!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html