Megtréfál minket a tél a hétvégén - itt a friss OMSZ-jóslat

A hétvége időjárására mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy télies. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) késő őszinek minősítette azt, ami ránk vár szombaton és vasárnap.
Szász Péter, 2018. január 25. csütörtök, 13:42
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Szombaton borult, felhős, illetve napos területek váltakoznak, főleg reggel ködfoltokra is számítani lehet, amik helyenként csak későn szűnnek meg. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt lesz a változó irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között, az Északi-középhegység völgyeiben -3 fok alatt valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 12 fok között, az ország északkeleti harmadában 2, 4 fok körül alakul. (Soha ennyi áram nem fogyott.)

Vasárnap felhős idő várható hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, reggel ködfoltokra is számítani kell. Egy gyenge hidegfront miatt napközben átmenetileg megvastagodhat a felhőtakaró, és északon néhol eső kialakulhat. A nyugati, délnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +2 fok között alakul, de az Északi-középhegység térségében ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 6 és 12 fok között, északkeleten 6 fok alatt valószínű.

A kép forrása: Napi.hu/Szabó Dániel

HOZZÁSZÓLÁSOK