Megtréfál minket az időjárás - friss előrejelzés

A Kárpát-medencétől északra erősödő anticiklon található, ennek déli peremén hétfő estétől egy magassági hidegörvény vonul keletről nyugat felé. Kedden napsütéses idő váltakozhat záporral és zivatarral - írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.
K. Kiss Gergely, 2018. május 7. hétfő, 19:46
Fotó: Pixabay

Hétfő este többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható, de északon, északkeleten több lehet a gomolyfelhő és ott néhol zápor, zivatar kialakulhat. A Dunától keletre több helyen élénk marad a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul.

Kedden a napsütés mellett főként északon és a Dunántúlon lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, többfelé várható zápor, zivatar, legkisebb eséllyel délkeleten. A szél elsősorban az északkeleti, keleti országrészben megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 14 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között alakul.

Szerdán a többórás napsütés mellett erősen és gyengébben felhős időszakok váltakoznak. Szórványosan várható zápor, zivatar. Délnyugaton mérsékelt marad a légmozgás, másutt többfelé megélénkül a keleti, északkeleti szél, illetve zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul, keleten lesz a melegebb.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK