Tavaly a munkaadók a nyár előtt voltak a legaktívabbak, a legtöbb álláshirdetés - az egész éves termés 11-11 százaléka - ugyanis május, illetve június során lett meghirdetve, a legkevesebb, 6 százalék pedig az év végi hajrá alatt, decemberben. Az álláskeresők viszont továbbra is az újévi fogadalmakban és a nyári pihenéseket követő újrakezdésben hisznek: az álláskeresők 11,5 százaléka ugyanis januárban, 10,5 százalék pedig szeptemberben, illetve októberben csatolta önéletrajzát az oldal adatbázisába. A legkisebb mozgás az álláskeresőknél is decemberben volt: csupán 5 százalékuk próbált ekkortájt munkát elhelyezkedni.

2012-ben az álláshirdetések közel harmada budapesti munkalehetőséget kínált, 12 százalék pedig Győr-Moson-Sopron megyében lett meghirdetve. A harmadik legtöbb állást kínáló régió Pest megye - az éves termés 11 százalékával -, majd Fejér megye következik 4, illetve Csongrád 3 százalékkal. Komárom-Esztergom megye 2011-hez képest tavaly erősen visszaesett, hiszen ebben a régióban csupán az éves termés alig 2 százaléka jelent meg, de jelentős visszaesést mértek Vas megyében is, ahol 2,5-ről 1,5 százalékra esett a kínált állások arány. A legkevesebb álláshirdetés Békés, Nógrád illetve Tolna megyében volt.

A Workania önéletrajz-adatbázisa alapján az álláskeresők is a kínálathoz igazodnak: a legtöbbjük - 26 százalékuk - ugyanis a fővárosban próbál elhelyezkedni, 10 százalékuk Pest megyében, 6 százalék Győr-Moson-Sopron megyében, 4 százalék pedig Fejér megyében. Több, mint 3 százaléka az álláskeresőknek Csongrád, Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén, valamint Komárom-Esztergom megyében szeretne dolgozni. Csakúgy mint tavaly, idén is a legkevesebben - 0,8 százalék - Nógrád megyében próbálnának szerencsét.

Ami a kategóriák szerinti eloszlást illeti: az interneten található álláshirdetések 15 százaléka az értékesítés-kereskedelem, 12 százalék az információs technológiák, 8 százalék a közgazdaság, pénzügyek, könyvelés, 7-7 százalék pedig az adminisztráció, valamint a gépipar területére szólt 2012-ben. Az álláskeresők legnagyobb része szintén hasonló területen dolgozna: az értékesítés-kereskedelem az önéletrajzok 12 százalékában, az adminisztráció 11 százalékban, a segédmunka pedig 10 százaléknál szerepel. A gyártás-termelés területén az álláskeresők 8 százaléka dolgozna, majd a szállítmányozás-logisztika valamint az idegenforgalom és vendéglátóipar következik 7-7 százalékkal.