Megújul több fővárosi park - itt a lista

Több mint háromszáz millió forintot fordít idén Budapest zöldfelületi fejlesztésekre - döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán.
MTI, 2016. június 8. szerda, 13:16
Fotó: Napi.hu

A Népliget területén lévő Vajda Péter utca mentén a sportpályák közelében lévő, jelenleg elhagyatott zöldfelületet felújítására 50 millió forintot szánnak. Pihenő és rekreációs kert, játszótérszigetek, valamint fitneszpark kialakítását is tervezik.

A Gellérthegyen lévő úgynevezett csúszdás játszóteret 200 millió forintból újíthatják meg. Burkolatok cseréje, ütéscsillapító burkolat építése, új csúszdák kihelyezése, a játékterület kibővítése, támfalak és lépcsők javítása, padok és egyéb utcabútorok teljes korszerűsítése, a zöldfelületek átalakítása várható.

A XI. kerületi Feneketlen tó melletti játszótér fejlesztésére 15 millió forintot fordítnak. A játszótér közkedveltsége kiemelkedő, számos lakossági megkeresés érkezik, mivel a játszótér középső részét nyáron tűzi a nap, árnyékolásra van szükség. A meglévő homokozó-felület árnyékolására fémszerkezetű napvitorla elhelyezését tervezik.

A VIII. kerületi Krúdy Gyula utca és a József körút sarkán lévő park felújítására 24 millió forintot szánnak. Elbontják a használaton kívüli, üzemképtelen vízarchitektúrát, a burkolatokat felújítják, valamint találkozó és pihenő teret alakítanak ki egyedi elemes utcabútorok kihelyezésével.

Ugyancsak ekkora összegből újítják meg XIII. kerületi József Attila Színház előtti területet: utcabútorokat helyeznek majd ki és fákat is ültetnek. A fejlesztésekről 23 igen szavazattal, 4 tartózkodás mellett döntött a Fővárosi Közgyűlés.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Pegazus_a_borbarat, 2016.06.08 20:35

Budapest lesz Európa fátlan fővárosa!

Legalább 2000 fa kivágását tervezi a budapesti városvezetés, azaz a környezetünket felélő mutyibanda!

www.greenfo.hu/hirek/2016/06/08/budapest-lesz-europa-fatlan-fovarosa
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Pegazus_a_borbarat, 2016.06.08 14:06

"Megújul", "zöldterületi fejlesztés". Leforditom: megint kivágnak egy csomó fát és betonoznak orrba-szájba.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html