Az ok, hogy átalakultak az utasok igényei. Az elektronikus vonatjegy széles körű elterjedésével 2018-tól rohamosan csökkent azok száma, akik automatás átvétellel vásároltak bármilyen terméket, ezért tették teljesen elektronikussá a belföldi vonatjegyeknél és bérleteknél az online vásárlást. Vagyis megszűnt az automatás jegyátvétel lehetősége - írja a 24.hu.

A bérletekkel kapcsolatban azt írták, a régebbi internetes felületen valóban meg lehetett ezeket is vásárolni - havonta 1000-1500 darabot vettek ilyen módon. 2019 decemberétől viszont már a MÁV-appban is lehet bérletet vásárolni, elektronikus személyi igazolványhoz rendelten, vagy az applikációban létrehozott virtuális bérletigazolványhoz csatolva.

És az applikációból elérhető elektronikus bérlet népszerűsége messze meghaladja a korábbi, interneten vásárolható és automatából kinyomtatható bérletét. Fél évvel a bevezetés után, azaz 2020 második félévében - a vírushelyzetben általánosan csökkenő bérleteladások ellenére - a MÁV appban 2-2,5-szer annyi bérletet (3-4000 darabot) vásároltak egy-egy hónapban, mint 2019-ben az internetes felületen. Mindeközben a régi internetes felületen vásárolt bérletek száma az előző évi felére (600-700 darabra) csökkent.