Megvan az új egészségügyi államtitkár?

Több szakember elutasítása után Horváth Ildikó, az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet stratégiai igazgatója, a Magyar Tüdőgyógyász Társaság elnöke vállalta az egészségügyi államtitkári posztot Kásler Miklós felkérésére - tudta meg a Népszava.
Szepesi Anita, 2018. október 9. kedd, 14:35
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Már nem csak Nagy Anikó, lemondott egészségügyi államtitkár nem kívánatos az emberi erőforrás tárcánál,  a lap szerint most újabb két munkatársát is felfüggesztették. Ők arról kaptak papírt, hogy a hó végéig felmentik őket a munka alól és erre az időre bért sem kapnak.

Tették ezt egy olyan paragrafusra hivatkozva, amely az ilyen "fizetés nélküli szabadságot" csak a munkavállaló kérésére illetve egyetértésével teszi lehetővé. Nagy Anikó kabinetje ezzel gyakorlatilag már nem is létezik.

A kabinetfőnök kinevezését még a múlt hétvégén visszavonták, a politikai főtanácsadók megbízása automatikusan szűnik meg az államtitkár munkaviszonyával. A titkárnők pedig valamennyien felmondtak. Az új jelölt személyére még Orbán Viktor miniszterelnöknek is rá kell bólintani.

Fotó: Napi.hu/Szabó Dániel

HOZZÁSZÓLÁSOK