Megvan az új felügyeleti vezető

Kandrács Csaba lesz a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi felügyeletért és fogyasztóvédelemért felelős új alelnöke, miután megkapta az ehhez szükséges támogatást az országgyűlés illetékes bizottságától. Az új területei vezető vállalása szerint a jegybank megvédi a fogyasztókat az indokolatlanul drága termékektől.
Rácz Gergő, 2019. szeptember 30. hétfő, 12:30
Fotó: Napi.hu

Az országgyűlés gazdasági bizottsága 10:3 arányban jóváhagyta Kandrács Csaba jelölését a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöki székébe. A jelölt Windisch László mandátumának lejártát követően októberben veszi át a pénzügyi felügyeletet, egyben ismét tagja lesz a monetáris tanácsnak.

A hat évre szóló megbízatást Kandrács egy ugyancsak hat éves jegybanki, illetve ahhoz köthető időszak után veheti át. Korábban a Matolcsy György által vezetett jegybank monetáris tanácsának külső tagja volt, utána a felgyülemlett rossz vállalati hitelek kezelésére létrehozott Mark Zrt.-t vezette, utána a piacfelügyelethez ment ügyvezető igazgatónak.

Az ügyfélvédelem marad Kandrács vezetése alatt is a fókusz, az MNB figyelni fogja az árazási gyakorlatot, és fellép ahol káros folyamatokat észlel. Ennek része a biztosító és az öngondoskodási szektor 10 éves felfuttatásának támogatása, a pénzmosás elleni szigorú fellépés, és egy méretgazdaságossági alapon működő pénzpiaci megerősítése.

HOZZÁSZÓLÁSOK