Megvan a CIB Bank új vezérigazgatója

Fabrizio Centrone lett a CIB Bank új vezérigazgatója. A szakember 2009 szeptembere óta volt az Intesa Sanpaolo Nemzetközi Leánybankok Divíziója közép-kelet-európai régiójáért felelős vezetője; ebben a pozícióban három bankot felügyelt Magyarországon, Szlovákiában és Szlovéniában.
portfolio.hu, 2012. február 29. szerda, 16:17
Fotó: Napi.hu

Az új vezérigazgató  1998 októberében csatlakozott a bankcsoporthoz. Az elmúlt évek során a Dél-Földközi-tengeri és Ázsiai térség, illetve az Amerikai térség vezetőjeként dolgozott, ahol hét, elsősorban dél-amerikai bank koordinálásáért volt felelős. Ezen kívül több banknál és vállalatnál volt az igazgatóság tagja. A banki pályafutását megelőzően több évet töltött egy nemzetközi tanácsadó cégnél, (Andersen Consulting, mai nevén Accenture) ahol főként pénzintézeti projektekben vett részt, majd karrierjét a telekommunikációs szektorban folytatva csatlakozott a Telecom Italiához, ahol a tervezésért és az ellenőrzésért felelős osztályon dolgozott.

Giovanni Boccolini, a Nemzetközi Leánybankok Divíziója vezetője üdvözölte Centronét az új pozícióban, Surányi György, a CIB Bank Zrt. igazgatóságának elnöke, az Intesa Sanpaolo bankcsoport regionális vezetője pedig elismerését fejezte ki az előző vezérigazgató, Tomas Spurny munkája miatt. Fabrizio Centrone azt mondta, továbbra is elkötelezettek Magyarország mellett, és itteni pozíciójuk további megerősítését tervezik.

HOZZÁSZÓLÁSOK