Binder István, a PSZÁF szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: Juhász Istvánné korábban már volt a felügyelet ügyvezető igazgatója, akkor a biztosítási és pénztári területet irányította.

Amint az lapunk megírta, május 1-jével távozott a fogyasztóvédelmi vezető a PSZÁF-tól. Siklósi Máté korábbi ügyvezető igazgató lapunknak úgy nyilatkozott, hogy korrekt módon váltak el egymástól, megítélése szerint az egy éve maga elé kitűzött feladatokat jórészt sikerült teljesíteni.

A szóvivő ezzel kapcsolatban az MTI-nek elmondta: nagyra értékelik a korábbi igazgató munkáját. Ugyanakkor hozzátette, hogy Siklósi Máté megbízása az alapozó munkák elvégzésére, az eddigi struktúra átalakítására szólt, amit nagyon jól végrehajtott. Létrejött a vidéki fogyasztóvédelmi hálózat, megjelent a felügyelet fogyasztóvédelmi ajánlása, elkészült a hitel- és lízingválasztó program, kialakult az új belső fogyasztóvédelmi struktúra és az év közepén megjelenő betét- és megtakarítás-választó program minden lényeges eleme, s hatékonyabbá vált a fogyasztóvédelmi ügyek kezelése. Most azonban új szakasz kezdődik a fogyasztóvédelemben, s ehhez új vezetőt keresett a felügyelet - mondta Binder.