A kép forrrása: mno.hu/HírTV

Giró-Szász András távozása az elmúlt hetekben már többször felmerült. A kormányszóvivői iroda azonban rendre tagadta, hogy felmerült volna erre vonatkozó javaslat a miniszterelnök vagy esetleg Giró-Szász oldaláról.

Giró-Szász a Századvég Alapítvány ügyvezető igazgatója, és a Századvég Gazdaságkutató Zrt. résztulajdonosa volt 2011-es kinevezése előtt. Akkor állítólag komoly dilemmák és feltételek után mondott igent a miniszterelnök felkérésére, majd lemondott a Századvég-csoportnál betöltött ügyvezetői, igazgatótanácsi, kuratóriumi tisztségeiről is, és eladta saját tanácsadó cégének tulajdonrészét is. Giró-Szász a korábbi kormányszóvivőkhöz képest más felfogásban vitte végig az elmúlt három évet: sokkal kevesebbet szerepelt a nyilvánosság előtt elődeinél.

Az új kormányszóvivő Kurucz Éva, aki az indulástól (2002) a Hír Tv-nél dolgozott, volt sportszerkesztő, híradós, legutóbb pedig a Páholy című műsor szerkesztője volt. Életrajza szerint 1977-ben született, a szegedi egyetemen végzett magyar-finnugor nyelvészet szakon, majd német nyelvtanári és kommunikációs diplomát is szerzett. Két gyermeke van.