Megvan, mennyibe kerül a kettős állampolgárság

Az állampolgársági eljárásokhoz kapcsolódóan 3,6 milliárd forintot költött el a kormány a költségvetés általános tartalékából. A honosításokhoz plusz titkosszolgálati helyeket létesítenek.
Papp Zsolt, 2011. május 3. kedd, 15:59
Fotó:

Egy héten belül immár másodszor nyúlt a kormány a költségvetés általános tartalékához - amiben nincs semmi meglepő, hacsak az nem, hogy április végéig a kormány egy fillért sem költött a 90 milliárdos házipénztárából. A kormány tegnapi határozatával 3,6 milliárd forintot oszt szét az egyszerűsített honosításokkal - vagyis a kettős állampolgárság megadásával - kapcsolatos eljárásokra. A legnagyobb többlettámogatást - 1,8 milliárd forintot - a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala kapja - ez a szervezet felelős technikai ügyintézésért. A kormány arra is rábólintott, hogy a többletmunkára figyelemmel a hivatal 43 fős létszámemelést hajtson végre.

Az állampolgársági kérelmeket jellemzően a külképviseleteken nyújtják be - erre a munkára a külügyminisztérium 1,18 milliárd forintot kap, illetve a kormány engedélyezte 33 kiküldött diplomata foglakoztatását a külképviseleteken.

A kormány határozata szerint az ügyek gazdája a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal 245 millió forintos támogatást kap a tartalékból, ám létszámbővítésre nem lesz lehetősége. Nem úgy a Katonai Biztonsági Hivatalnak - amely a honvédség nem hírszerző, hanem az elhárításért felelős - titkosszolgálata, ahol az állampolgársági ügyek kapcsán plusz két új álláshely létesül A kormányhatározat szerint erre a hivatal 20 millió forintot kap.

A parlament döntése szerint a 2011-es költségvetés 90 milliárd forintos általános tartalékkal hagyták jóvá - igaz a nevét átkeresztelték "rendkívüli kormányzati intézkedésekre". A tartalékban jelenleg 83,3 milliárd forint van.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Vazulneni, 2011.11.11 06:42

@levai jozsef: Vegyen már egy magyar ékezetes billentyűzetet, hát ha azon nem írogat ilyen hűlyeségeket:DDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

levai jozsef, 2011.11.11 01:13

@Marosy:nehany eszrevetel.
magyarorszag soha nem volt homogen,egynemzetisegu orszag.a magyarsag aranya a legmagasabb kb 1500 korul volt,kb 80%.
a legalacsonyabb pedig 1780 korul,kb 34%!!innentol lassan emelkedett az orszagon belul a magyarsag aranya 1920-ig.ekkor az orszag kb 58%-a vallotta magat magyarnak.a lakossag kb 70%-a beszelt magyarul.
tehat a te orszagodig kb 500 evet kell visszamennunk a tortenelembe.
erdekes,hogy 1910-ben 10.4millio magyar elt a karpat medenceben es 1.9millio szlovak.2010-ben kb 12.6 millo magyar es 4.8 millo szlovak el ugyanitt.
minden magyarultudot meg kell becsulni,mert csokken a szamunk.talan par ev mulva jobban szeretjuk egymast mi magyarok.salnos meg kell varni a generaciovaltast.ez be fog kovetkezni,az uj nemzedek mar maskepp gondolkodik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

levai jozsef, 2011.11.11 00:54

@Zigmund: mi volt ez zigmund?hat honappal ezelotti beirasra most valaszolni?
hozzaszolasod teljesen ertelmetlen,zavaros.te egy nagyon szomoru ember lehetsz.
teljesen megremitettel az uj munka torvenykonyvevel.be vagyok szarva.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

akosmatyus, 2011.11.10 23:40

Pontosan tisztában vagyok vele Marosy úr. Viszont Magyarországon egykor is sok volt az idegen nevű és származású magyar és ma is az. Csak az különbség, hogy egykor még képesek voltak (lásd szabadságharcok) magyar lélekkel, a magyar a népért harcolni. Napjainkban viszont már (nem csak róluk beszélve)sokaknak pár száz métert is nehéz volt megtenniük a szavazó fülkéig. Nem kértük, hogy fegyverrel jöjjenek értünk, mint pl. a szerbek a sajátjaikért, csak egy X-et vártunk el annak idején.
Kíváncsi vagyok azért, hogy az urak saját édesanyjukat is szemközt köpnék ha a kis nyugdíj mellett egyik számlára esetleg nem futná? Végülis nem válik már "hasznukra"...
Másrészről nem az Orbán kormányt akarom védeni, de annak idején Gyurcsány 500 milliárd költséggel számolt, úgyhogy ehhez a 3,6-hoz képest elég jól elszámolta magát! JA!?
Továbbá ott van az a több százezer ember, aki nem dolgozik, nem adózik, hanem kényelmesen Manioka úr adóforintjaiból éldegél. JA!? Ez bezzeg nem zavarja a lentiekben zsörtölődőket...
Az a több tízezer "külföldi" család pedig, szégyellje magát, hogy Manioka urat hátrányba hozva anyaországába jár rendszeresen bevásárolni. Az ő külföldön megtermelt áfa forintjaik vajon hová csordogálnak? JA!? Sőt az állampolgárság felvételével most már a vajdasági és kárpátaljai magyarok, akik meg is tették, sem tudják visszaigényelni az áfát!
De ott vannak a sajnálatos módon anyaországba költöző fiatalok is! Az erősen fogyatkozó kis országon ki fogja befizetni Zigmund és Manioka úr másnapi nyugdíját? JA!?
Az azonos néphez való tartozásból fakadó erőteljesebb azdasági kapcsolatokról, a turisztikáról stb. már ne is beszéljünk...
Így hát elnézést kérek a határon túli magyarság nevében is Manioka úrtól amiért hátrányosan megkülönböztetik miattam/miattunk.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

barca, 2011.11.10 23:28

@levai jozsef: Kedves uram a fidesz es viki tobbet ujjitot masfel ciklus alatt mint az mszp 3 alatt tehat a magyar szojaras szerint ugyesebbek , csak vicc volt mindegyik lop csal hazudik ez az alap, enelkul nem lehetsz magyar politikus elkepeszto vagyonokat sibolnak ki , kozben riogatnak a valsaggal! Orbi a leggazdagabb magyar az biztos , csanyko csak kis inas pedig o is erdekes modon jutott a nep bankjahoz:(! Pedig az otp a magyar nepe lenne v mi a szosz? Felelmetes mit lehet itt muvelni a mentelmi jog egisze alatt !!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html