Megvan, mikor döntenek a civilek megregulázásáról

A június 12-i héten szavaz a parlament a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslatról - közölte Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
Szepesi Anita, 2017. május 30. kedd, 12:04
Fotó: Napi.hu

Kósa szerint addigra meglesz a nemzeti konzultáció részeredménye - amelyet június 12-én ismertet a kormány az Országgyűlésben - és a Velencei Bizottság - június 2-ára ígért - előzetes állásfoglalása is. Utóbbival kapcsolatban azonban Kósa Lajos megjegyezte, a kettős mércét nem fogadják el.

A frakcióvezető szerint nem lehet halasztani a törvényjavaslatról a zárószavazást, mert tisztán akarnak látni a külföldről finanszírozott szervezetek ügyében. Indoklása szerint "szándék mutatkozik arra, hogy a magyar politikai élet alakulását kívülről befolyásolják."

Példaként hozta Lengyel László - akit Botka László MSZP-s miniszterelnök-jelölt tanácsadójaként említett - nyilatkozatát, amely szerint politikai és anyagi támogatást várnak az Európai Uniótól a magyarországi kormányváltás elősegítésére. Megjegyezte emellett azt is, hogy sajtóhírek szerint Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselőn keresztül a Jobbikot orosz pénzzel finanszírozhatják - írja az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK