Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Orbán szerint a magán-nyugdíjpénztári tagok visszaterelése az állami rendszerbe elsősorban ennek a problémának a megoldását szolgálja.

A miniszterelnök szerint az államadósság magas szintje miatt van veszélyben az állami nyugdíj; állítása szerint azonban "néhány fontos döntést" még nem hoztak meg a továbbiakban szükséges intézkedésekkel kapcsolatban.

Az államadósság csökkentése után a bedőlt devizahitelesek megsegítését célzó Nemzeti Eszközkezelő létrehozása következik a miniszterelnök szerint, amennyiben "a hitelességünk tovább javul az év első negyedében". Kérdés, hogy a miniszterelnök itt a Fitch és a Moody's közelmúltbeli leminősítéseire gondolt-e.

Orbán a kormány és a Magyar Nemzeti Bank kapcsolatáról azt mondta, hogy "két különböző malomban őrölünk", az euró bevezetésével kapcsolatban pedig azt mondta, hogy az évtized végéig nem tűnik reálisnak az eurózónába való belépés.

Kilakoltatás nem lesz Magyarországon - jelentette ki Orbán az áprilisban lejáró kilakoltatási moratóriumról. Senki nem találhatja magát a szabad ég alatt azért, mert nem tudja törleszteni a lakáshitelét - mondta a kormányfő.