Megvan, mire költi Orbán a nyugdíjzsákmányt

A magas államadósság Magyarország legégetőbb gazdasági problémája - jelentette ki az MTV Az Este című műsorának adott interjújában Orbán Viktor miniszterelnök, aki konkrétumok említése nélkül bejelentette, hogy a kormány a jövő év első felében két lépésben "jelentősen csökkenti az államadósságot".
NAPI, 2010. december 22. szerda, 08:22
Fotó:

Orbán szerint a magán-nyugdíjpénztári tagok visszaterelése az állami rendszerbe elsősorban ennek a problémának a megoldását szolgálja.

A miniszterelnök szerint az államadósság magas szintje miatt van veszélyben az állami nyugdíj; állítása szerint azonban "néhány fontos döntést" még nem hoztak meg a továbbiakban szükséges intézkedésekkel kapcsolatban.

Az államadósság csökkentése után a bedőlt devizahitelesek megsegítését célzó Nemzeti Eszközkezelő létrehozása következik a miniszterelnök szerint, amennyiben "a hitelességünk tovább javul az év első negyedében". Kérdés, hogy a miniszterelnök itt a Fitch és a Moody's közelmúltbeli leminősítéseire gondolt-e.

Orbán a kormány és a Magyar Nemzeti Bank kapcsolatáról azt mondta, hogy "két különböző malomban őrölünk", az euró bevezetésével kapcsolatban pedig azt mondta, hogy az évtized végéig nem tűnik reálisnak az eurózónába való belépés.

Kilakoltatás nem lesz Magyarországon - jelentette ki Orbán az áprilisban lejáró kilakoltatási moratóriumról. Senki nem találhatja magát a szabad ég alatt azért, mert nem tudja törleszteni a lakáshitelét - mondta a kormányfő.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.12.22 08:57

5,4 millió forint az egy foglalkoztatottra jutó államadósság. Vagyis minden munkaviszonnyal rendelkező ennyi pénzzel "lóg" az államot hitelezőknek, vagyis a helyzet tényleg brutál gázos ugyanis bár nem ők vették fel, viszont nekik kell ezt valahogy valamikor visszafizetni !!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html