BUX
36940

Megvan Szijjártó feladata is az új kormányban

A magyar-orosz kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős kormánybiztos lesz Szijjártó Péter - derül ki a Magyar Közlöny szerdai számában olvasható kormányhatározatból.

MTI, 2014. június 11. szerda, 22:08

Szijjártó Péter csütörtöktől ellátja a Magyar-Orosz Gazdasági Együttműködési Bizottság magyar tagozatának elnöki feladatait, intézkedéseket kezdeményez a magyar-orosz gazdasági együttműködés, valamint a magyar-orosz kétoldalú kapcsolatok bővítése és intenzitásának növelése érdekében.

Emellett összehangolja az információcserét, valamint közreműködik azon javaslatok kidolgozásában, amelyek a kis- és középvállalkozói szektor szerepének növelésében, a pénzügyi intézmények közötti együttműködés összehangolásában, a beruházások erősítésében nyújtanak segítséget. Szijjártó Péter ezeket a feladatokat díjazás nélkül látja el.

Orbán Viktor miniszterelnök az Áder János államfőnek írt keddi levelében azt javasolta, hogy Szijjártó Pétert a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkárává nevezze ki. Szijjártó jelenleg a magyar-kínai kapcsolatok összehangolásáért felelős kormánybiztosi pozíciót is betölti.