A becsődölt, jelenleg felszámolása alatt álló Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. öt személyautójára lehet licitálni november végétől az Elektronikus Értékesítési Rendszeren (EÉR) keresztül. A felszámoló Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. azonban nem egyenként, hanem kizárólag együtt hajlandó értékesíteni az autókat, amely igencsak leszűkítheti a vevők körét.

Az öt autó:

  • egy 2009-es Audi A6 V6 TFSI,
  • egy 2011-es VW Polo 1,2 CR TDI,
  • egy 2012-es Honda Accord 2.2 CRDI,
  • egy 2013-as Honda CR-V 2.2i-DTEC
  • és egy másik Honda 2013-as CR-V 2.0i.
Kép: MTI/EPA

Ezek kikiáltási ára 31,7 millió forint. Ez az összeg az autók piaci értékét tekintve erős túlárazásnak tűnik, így vélhetően ennél lényegesen alacsonyabb ajánlatotokkal találkozhat majd a felszámoló. A pályázatokat november 27. és december 12. között lehet benyújtani a felszámolónak.

Mint ismert, az MNB 2014. december 5-én vonta vissza a Széchenyi Bank tevékenységi engedélyét, mert az intézmény működése fenntarthatatlanná vált. A jegybank 2015. március 3-án ismeretlen tettesek ellen feljelentést is tett a hitelintézetnél bűncselekmények elkövetésének gyanúját felvető események miatt.

A magyar állam 2013. június 21-én 3 milliárd forint névértékű új részvény lejegyzésével 49 százalékos befolyást szerzett a Széchenyi Bankban. A bank 51 százalékos tulajdonosa Töröcskei István, az Államadósság Kezelő Zrt. volt vezérigazgatójának érdekeltségébe tartozó T&T Ingatlanforgalmazó és Vagyonkezelő Zrt.