Megveheti Töröcskeiék Audiját és Hondáit

A Széchenyi Bank felszámolója meghirdetett öt autót eladásra, a kocsik csak együtt, elég magas irányáron vásárolhatóak meg.
Szász Péter, 2015. november 13. péntek, 17:43
Fotó: Napi.hu

A becsődölt, jelenleg felszámolása alatt álló Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. öt személyautójára lehet licitálni november végétől az Elektronikus Értékesítési Rendszeren (EÉR) keresztül. A felszámoló Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. azonban nem egyenként, hanem kizárólag együtt hajlandó értékesíteni az autókat, amely igencsak leszűkítheti a vevők körét.

Az öt autó:

  • egy 2009-es Audi A6 V6 TFSI,
  • egy 2011-es VW Polo 1,2 CR TDI,
  • egy 2012-es Honda Accord 2.2 CRDI,
  • egy 2013-as Honda CR-V 2.2i-DTEC
  • és egy másik Honda 2013-as CR-V 2.0i.

MTI/EPA

Ezek kikiáltási ára 31,7 millió forint. Ez az összeg az autók piaci értékét tekintve erős túlárazásnak tűnik, így vélhetően ennél lényegesen alacsonyabb ajánlatotokkal találkozhat majd a felszámoló. A pályázatokat november 27. és december 12. között lehet benyújtani a felszámolónak.

Mint ismert, az MNB 2014. december 5-én vonta vissza a Széchenyi Bank tevékenységi engedélyét, mert az intézmény működése fenntarthatatlanná vált. A jegybank 2015. március 3-án ismeretlen tettesek ellen feljelentést is tett a hitelintézetnél bűncselekmények elkövetésének gyanúját felvető események miatt.

A magyar állam 2013. június 21-én 3 milliárd forint névértékű új részvény lejegyzésével 49 százalékos befolyást szerzett a Széchenyi Bankban. A bank 51 százalékos tulajdonosa Töröcskei István, az Államadósság Kezelő Zrt. volt vezérigazgatójának érdekeltségébe tartozó T&T Ingatlanforgalmazó és Vagyonkezelő Zrt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Trambulin, 2015.11.14 14:39

Töröcskei nem tud elszámolni a magyar állam 3 milliárd forintjával.
Ha töröcskei nem fideszes ember lenne, már aznap a sitten aludt volna, polt utasítására a tekesek vitték volna el láncon.
Persze éli világát és köszöni jól van.
Ez egy rablóbanda.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Zodiakus, 2015.11.14 12:59

Ki becsülte fel???Ennyi pénz feléért nyugatról be lehet hozni az egészet.De ....de gondolom szakértő volt,akikkel tele az ország.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html