Mehet a magyar csirke Oroszországba

Újra szállítható október 18-tól Magyarország területéről Oroszországba élő baromfi, tenyésztojás, baromfihús és egyéb baromfitermékek, beleértve a baromfitápokat és takarmány-kiegészítőket is, amelyek nem tartalmaznak állati eredetű nyersanyagokat - tájékoztatta a hazai agrártárca az MTI-t.
NAPI Online, 2007. október 19. péntek, 15:55
Fotó:

A tilalom feloldása vonatkozik a baromfi tartásához szükséges berendezésekre is. Azok a baromfitápok és takarmány-kiegészítők, amelyek állati eredetű nyersanyagokat tartalmaznak, csak az úgynevezett nem produktív szárnyasok számára történő felhasználásra szállíthatók, konkrétan megnevezett állattartó gazdaságok és takarmányüzemek részére.

Az orosz illetékesek hivatalosan 2007. január 26-tól tiltották meg a Magyarország területéről származó élő baromfi, tenyésztojás, baromfihús és minden olyan baromfialapú termék, amely nem ment keresztül hőkezelésen, valamint a baromfitápok és a takarmány-kiegészítők, továbbá a baromfi tartásához, vágásához és darabolásához szükséges, már használatban lévő berendezések bevitelét Oroszországba.

Magyarország területéről 2007. június 26-tól ismét szállítható volt Oroszországba a naposcsibe és a tenyésztojás. A korlátozás részleges feloldása azokra az üzemekre volt érvényes, amelyek korábban egyébként már jogosultságot szereztek az orosz piacra történő szállításra.

HOZZÁSZÓLÁSOK