Csütörtökön belföldön a KSH publikálja az építőipar júliusi számait. Idén júniusban az építőipari termelés volumene 16,2 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól., így a termelés volumene az első hat hónapban 25,3 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál.

Az ÁKK Zrt. államkötvény-aukciókat tart: a 2019/C jelűből a megcélzott mennyiség 18 milliárd, a 2021/B-ből 15 milliárd, míg 2027/A-ból 10 milliárd forint.

Az MNB pedig közli, hogyan alakult augusztusban a napi átlagos forgalom a rezidens hitelintézetek jelentései alapján a magyar devizapiacon, valamint frissül a pénzforgalmi táblakészlet.

Holnap délután kezdődik a közgazdász vándorgyűlés Kecskeméten.

Külföldön a délelőtt a svájci jegybak kamatmeghatározó bejelentésével kezdődik, most várhatón tartanak. Majd az Eurostat közli a végleges augusztusi eurózónás inflációs számokat.

A délután az angol jegybank kamatdöntésével indul (itt sem számít a piac a 0,25 százalékos kamatszint változtatására).

Ezt követően adatdömping lesz az USA-ban:kiderülnek az új heti munkanélküliségi segélykérelmek (az előző 259 ezer fő volt), az augusztusi kiskerszámok (a hó/hó érték az előző havi 0 után most mínusz 0,1 százalék lehet), az augusztusi ipari termelés kapcsán a hó/hó érték 0,7 százalék után most várhatóan mínusz 0,2 százalék lesz.