Melyik a legnépszerűbb jutalom a munkahelyeken?

A munkavállalók fele részesül valamilyen jutalomban munkahelyén. A férfiak és fiatalabbak nagyobb eséllyel kapnak valamilyen jutalmat vagy bónuszt munkáltatójuktól, de ezek is szinte mindig a magas teljesítményhez köthetők - olvasható a Profession.hu felmérésében.
Napi.hu, 2016. január 12. kedd, 14:40

A 4814 válaszadó bevonásával készült kutatásából.kiderül, hogy a válaszadók 51 százaléka kap valamilyen bónuszt vagy juttatást munkahelyén. Nem egészen minden ötödik válaszadó esetenként, és minden tizedik fixen, évente kap prémiumot.

Azok között, akiket az év végén a teljesítményükért jutalmaznak a férfiak vannak többségben, közülük 57 százalék, a nők között viszont csak 49 százalék vihet haza extra pénzt. A kor előrehaladtával is csökken az esélye, hogy örüljünk az év végén: az átlagos 53 százalékkal szemben az 50-59 év közötti korosztálynak csak 37 százaléka kap jutalmat.

A SZÉP kártya a legnépszerűbb

Az év közben elérhető munkahelyi juttatások közül a válaszadók több mint fele (51 százalék) kap étkezési Erzsébet-utalványt, míg több mint egy harmaduk (36 százalék) SZÉP kártyát kap munkaadójától. A munkába járást érintő költség kiegészítésben is ugyanennyien részesülnek, míg minden ötödik válaszadó helyi bérletet, illetve önkéntes nyugdíjpénztári tagdíj hozzájárulást kap rendszeresen. Amennyiben lehetőségük lenne bármilyen elérhető juttatási típust választani, legtöbben (53 százalék) a SZÉP kártyát és az Erzsébet-utalványt (51 százalék) választanák, de népszerű a munkába járásra vonatkozó költség-kiegészítés (40 százalék) is.

Sokkal többen tartanának igényt teljes életbiztosításra

A vágyakat a jelenleg kapott juttatásokhoz viszonyítva kiderül, hogy teljes életbiztosítást a jelenleg ebben részesülő válaszadók nyolcszorosa szeretne kapni munkahelyén (a válaszadók 22 százaléka), míg bölcsődei szolgáltatásra, illetve iskolarendszerű képzésre mintegy hatszoros igény lenne (a válaszadók 5, illetve 15 százaléka igényelne ilyen támogatást). A kutatás eredményei szerint népszerű még az üdültetés, a lakáscélú támogatás és a foglalkoztatói nyugdíjszolgáltató is - állapítja meg a Profession.hu.

HOZZÁSZÓLÁSOK